Sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı da dolandırıldı: 500 bin TL ve ziynet eşyalarını kendi eliyle teslim etti

Sosyolog Prof. Dr. Nilüfer Narlı da dolandırıldı: 500 bin TL ve ziynet eşyalarını kendi eliyle teslim etti
Kendilerini polis olarak tanıtan dolandırıcılar, sosyoloji profesörü Nilüfer Narlı’nın yarım milyon lira nakit parasını ve yüklü miktarda ziynet eşyasını çaldı.

Prof. Dr. Nilüfer Narlı, kendisini polis olarak tanıtan dolandırıcılar tarafından soyuldu.

Sabah'ta yayınlanan haberee göre özel bir üniversitenin sosyoloji bölümü başkanı olan Prof. Dr. Nilüfer Narlı'nın 4 Şubat günü dolandırıcılar tarafından telefonla arandı. Kendisini "Polis memuru Mehmet Ateş" olarak tanıtan dolandırıcı, Narlı'ya parasının ve hesaplarının başkaları tarafından ele geçirilerek kullanıldığını söyledi.

Polis soruşturmasından aktarılan habere göre, dolandırıcı, polis olduğuna inandırmak için Narlı’ya ait olan kişisel bilgilerini doğru şekilde söyledi ve polis olduğunu gösterir birden fazla kimlik görüntüsü gönderdi. Narlı’ya hangi bankalarda kaç tane hesabı olduğunu söyleyen dolandırıcı, başka hesapları olup olmadığını sordu. Dolandırıcı, ardından tüm paralarının bir hesapta birleştirilmesi gerektiğini söyledi.

PAROLA BELİRLEDİ: BARIŞ-PINAR

Daha sonra dolandırıcı, aralarında bir parola belirleyeceklerini telefonda ve yüz yüze yapacakları görüşmelerde bu parola sayesinde birbirlerini tanıyacaklarını belirtti. Parolanın da “Barış-Pınar” olduğunu söylemesinin ardından, Narlı özel bir bankanın Etiler şubesine giderek, yarım milyon lirayı bulan parasını çekti. Kasadaki değerli ziynet eşyalarını da aldı.

'VATAN İÇİN ÖNEMLİ BİR GÖREV YAPIYORSUNUZ' DEDİ

Telefondaki sözde polis, paraların ve altınların kriminal incelemeye gideceğini ifade ederek Narlı'nın ikametine gelen polislere kod adını söyleyerek, çantayı teslim etmesini istedi. Barış Pınarı Harekatı'ndan dolayı bu parolayı verdiklerini söyleyen dolandırıcı, “Siz vatan için önemli bir görev yapıyorsunuz” gibi sözler sarf etti.

Kapısına gelen dolandırıcının "Barış" demesinin ardından "Pınar" cevabını veren Narlı, çantayı teslim etti.

ARAYAN KİŞİ GÖZALTINA ALINDI

Ardından yeniden aranan Narlı, başka bir bankadaki hesabının daha olduğunun tespit edildiğinin söylenmesi üzerine bir avukat arkadaşını aradı ve dolandırıldığını anladı.

Polise haber veren Narlı, telefonda uzun süre konuştuğu şahsın tespit edilmesini sağladı. Numaranın kayıtlı olduğu Mustafa S. isimli şahıs gözaltına alınırken, olayın yaşandığı gün bir AVM'de olduğunu, Narlı'nın kapının önünde karşılaştıklarında kendisine poşeti teslim ettiğini söyledi. Dolandırıcılıkla alakası olmadığını öne süren S. hakkındaki soruşturma sürüyor. 

İstanbul'da kısa süre önce de 79 yaşındaki emekli Prof. Dr. Ahmet Demirel, 10 günde 10 milyon lirasını dolandırıcılara kaptırmıştı.

Gündem