Soylu: "29 Ekim 2023‘te kırsalda tek terörist kalmayacak. Meclis’teki teröristleri saymıyoruz"

Soylu: "29 Ekim 2023‘te kırsalda tek terörist kalmayacak. Meclis’teki teröristleri saymıyoruz"
İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "29 Ekim 2023'de Türkiye sınırları içinde kırsalda tek bir terörist kalmayacağı" iddiasını tekrarlarken "Tabii, Meclis'teki teröristleri saymıyoruz" ifadesini kullandı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Jandarma Genel Komutanı Orgeneral Arif Çetin ve Emniyet Genel Müdürü Mehmet Aktaş ile birlikte Şırnak'a gitti.

Jandarma Yüzbaşı Yunus Çelebi Üs Bölgesi'nin açılışında konuşan Soylu, şöyle konuştu:

“Şu gördüğünüz Herekol, Kaval Bestler Dereler, Cudi ve Beytüşşebap sektöründe yaklaşık 40 terörist kaldı ve buralarda binlerce teröristin sadece dağları ve kırsalı etki altına aldı değil, şehirleri de ürküttü ve korkuttu. İnsan hayatını tedirgin etti ve tehdit etti. Ticaret hayatını neredeyse felce uğrattı. Eğitim hayatını esir aldığı bir terörist varlığından bugün bu sektörde 40 teröriste kadar gelmiş oldu. Sınırlarımız içerisinde bulunan 120’nin altındaki teröristin 3’te 1’i bu bölgede.

İnşallah Kaval dağları da şahit olsun. 29 Ekim 2023‘te bu ülke sınırları içerisinde bu kahramanlarımızın ortaya koymuş olduğu cesaret, bilgi birikim, tecrübe ve hakikaten büyük bir muharebe gücü ve bunu sağlayan bir anlayışla, sınırlarımızın içerisinde kırsalda bir tek terörist kalmayacak. Tabii Meclis’teki teröristleri saymıyoruz. Özellikle 246 bölgede 1 Ekim 2022, 15 Nisan 2023 tarihleri arasında toplam 8 bin 555 operasyon gerçekleşecek.

Bunlar tarihi ve önemli başarılardır ve bunlar Türk devlet sisteminin terörle mücadelesinin kapasitesinin nereye geldiğinin en önemli işaretidir.” (DHA)

Gündem