Sultangazi’deki apartman yangınında kundaklama şüphesi

Sultangazi’deki apartman yangınında kundaklama şüphesi
Sultangazi’de önceki gün bir apartmanda çıkan yangına ilişkin itfaiye raporu, yangında kundaklama şüphesini arttırdı.

İstanbul Sultangazi’de önceki gün bir apartmanda çıkan yangının nedeni araştırılırken, itfaiyenin hazırladığı raporda, bir kişinin kısa süre öncesinde bina girişi kundaklama şüphesini oluşturdu. Polis, itfaiyenin raporundan sonra “kundaklama şüphesi” üzerinde yoğunlaşmaya başladı.

Cebeci Mahallesi'ndeki 5 katlı bir apartmanın bodrum katında 15 Ekim sabahı yangın çıktı. İhbar üzerine sevk edilen itfaiye ekipleri, mahsur kalanları merdivenle tahliye ederken, yangını söndürdü. Binada, doğal gaz ve elektrik sistemlerinde hasar oluştu.

İTFAİYE RAPORU: KUNDAKLAMA ŞÜPHESİ

Yangın sonrası düzenlenen itfaiye raporunda, binanın bodrum katında bulunan tahta ve kağıt malzemelerin tutuşturulmasıyla yangının başladığı değerlendirildi.

Polis ekipleri de çevredeki güvenlik kamera kayıtlarını inceledi. Bir şüphelinin, yangından kısa bir süre önce binaya girerek yaklaşık 3 dakika içeride kaldığı, çıktıktan sonra da binayı bir süre gözetleyip, yürüyerek olay yerinden ayrıldığının kameraya yansıdığı görüldü. Polis, kundaklama şüphesi yönündeki çalışmalarını sürdürüyor. (DHA)

Gündem