Sunexpress Antalya'yı indirdi, Almanya'yı uçurdu: Yolcular mağdur oldu

Sunexpress Antalya'yı indirdi, Almanya'yı uçurdu: Yolcular mağdur oldu
Sunexpress'le Antep'ten Antalya'ya uçacak yolcular saatlerce havalimanında bekledi. Şirket, Berlin uçağının arızalanması nedeniyle Antalya yolcularının uçağıyla Almanya yolcularını uçurdu.

Sunexpress’in Antep - Antalya seferi bir skandala sahne oldu. Bagajlarını veren yolculara önce uçağın temizlendiği sonra da arızalı olduğu söylendi. Yolcular da kafelerde oturup beklemeye başladı. Ancak yolcuların aktardığına göre bu sırada kendilerine haber verilmeden bagajları uçaktan indirildi.

Boşaltılan uçağa ise Almanya’ya uçacak yolcuların bagajı yüklendi. Antalya’ya uçacak yolcular havalimanında kalırken, Almanya’ya gidecekler havalandı. Yolcular Sunexpress’e tepki gösterdi. Bir tıp kongresine yetişmesi gereken doktorlar araba kiralayarak Antalya’ya doğru yola çıkarken, kimileri cenazeye yetişemedi kimisi ise transferi kaçırdı.
Adını açıklamak istemeyen bir yolcu, şirketin Türk yolcuların uçuş iptaline daha az tazminat verdiği, yurtdışı uçuşlarda ise tazminatın yüksek olması nedeniyle uçuş haklarının Almanya’ya gidecek yolculara verildiğini anlattı.

Antalya yolcularının uçağının Berlin’e verilmesi sosyal medyada da gündem oldu:

ekran-resmi-2022-05-27-10-54-01.pngekran-resmi-2022-05-27-10-54-35.pngekran-resmi-2022-05-27-10-54-53.png

SUNEXPRESs: ÜZÜNTÜLERİMİZİ SUNARIZ

ekran-resmi-2022-05-27-10-56-48.png
Sunexpress ise şu açıklamayı yaptı: “26 Mayıs 2022 tarihinde Gaziantep'ten Berlin'e hareket edecek olan uçağımız teknik bir arıza nedeniyle planlanan seferini gerçekleştirememiştir. + Berlin Havalimanı’nda uygulanan gece uçuş yasağı sebebi ile Berlin seferi için Antalya’ya hareket etmesi planlanan uçağımız atanmıştır. + Misafirlerimize de bildirildiği üzere 21.50’de gerçekleşmesi planlanan Antalya-Gaziantep uçuşumuzun yolcuları için destek ve ikram hizmeti sağlanmış olup, tüm ihtiyaçları ekiplerimiz tarafından dikkate alınmaya devam etmektedir. + Mevcut durumdan etkilenen yolcularımıza üzüntülerimizi sunarız.

Gündem