"Şüpheli kadın ölümü" bu kez Erzurum'dan

"Şüpheli kadın ölümü" bu kez Erzurum'dan
Son günlerde sıkça kamuoyuna yansıyan “şüpheli kadın ölümleri”ne bir yenisi daha eklendi. Erzurum’da 20 yaşındaki Dilara Köç’ün cansız bedeni 12 katlı bir inşaatın önünde bulundu. Dilara Köç’ün kısa süre önce, çalıştığı işyerinde patronuyla tartıştıktan sonra işten ayrıldığına işaret ediliyor.

Son günlerde kamuoyuna, “terastan düştü”, “yanan evin içinde öldü” şeklinde “şüpheli kadın ölüm haberleri” yansıyordu. Bu şüpheli ölümlere bir yenisi daha eklendi. Erzurum’da, 20 yaşındaki Dilara Köç’ün cansız bedeni 12 katlı bir inşaatın önünde bulundu. Genç kızın, kısa süre önce, çalıştığı işyerinde patronuyla tartıştıktan sonra işten ayrıldığına işaret ediliyor. Amcası, “kesinlikle intihar değil” açıklaması yaptı. Olayla ilgili 2’si kadın 4 kişi gözaltına alındı.
Köç ailesinin 4 çocuğundan biri olan Dilara Köç, 8 Ekim’de çalıştığı işyerinden, patronuyla tartışarak ayrıldı.
Arkadaşlarıyla 9 Ekim'de buluşmak istediğini söyleyen Dilara, Palandöken ilçesi Abdurrahman Gazi Mahallesi'ndeki evlerinden çıktı. Akşam kızlarının geri dönmemesi üzerine Köç ailesi, cep telefonundan aradı. Defalarca çalmasına rağmen telefona cevap veren olmadı. Ailenin ısrarlı aramaları sonrası Dilara'nın telefonuna cevap veren ve arkadaşı olduğunu söyleyen kadın, "Dilara, telefonunu evde bırakarak markete gitti" dedi. Kızlarını bir daha arayan aile, bu kez cep telefonunun kapalı, ulaşılamıyor olduğunu anladı. Aile, emniyete giderek kızları hakkında kayıp başvurusunda bulundu.

CESEDİ 12 KATLI İNŞAATIN ÖNÜNDE BULUNDU

Polise kayıp ihbarı verilen Dilara Köç'le ilgili acı haber, sabah saatlerinde geldi. Palandöken ilçesi Müftü Solakzade Mahallesi'nde devriye gezen bekçiler, 12 katlı inşaatın önünde yerde yatan genç kızı gördü. Bekçilerin bilgi vermesi üzerine gelen polis ve sağlık ekipleri, Dilara Köç olduğunu tespit ettikleri kızın hayatını kaybettiğini belirledi. Cumhuriyet savcısının incelemesi sonrası genç kızın cansız bedeni, otopsi yapılmak üzere Erzurum Adli Tıp Kurumu morguna kaldırıldı.

AMCASI: İNTİHAR DEĞİL, CİNAYET

Adli Tıp Kurumu'nda otopsisi yapılan Dilara'nın cenazesi, ailesine teslim edildi. Genç kızın yakınları ise olayın intihar değil cinayet olduğu iddiasında bulundu. Amca Sadrettin Köç, "Dilara'nın amcasıyım. İş yerinde müdürle ilgili problemler olmuş işten ayrılmış. Diğer çalışan arkadaşları da ayrılmış. Beraber dışarı çıkmışlar, o arkadaşlarına telefonunu bırakmış. Ailesi ulaşamayınca babası Kasım Köç, saat 23.00'ten sonra aramaya başlamış. Gece yarısı cep telefonuna birisi cevap vermiş, 'Dilara markete gitti' demişler. Ailesi inanmamış markete gittiğine. Biraz daha sıkıştırınca telefonu kapatmışlar. Kız arkadaşlarının ikisi de telefonu kapatmış sonra karakollara haber verilmiş. Sabah maalesef 04.30'da cenazesini bulmuşlar. Haber verdiler, gidip adli tıptan cenazesini aldık. Cinayet olduğu kanaatini taşıyoruz. İntihar değil, kesinlikle değil. Yeğenim öyle bir yapıya sahip değil. Kesinlikle cinayet olduğu kanaatini taşıyorum" dedi.

Başlatılan soruşturmada şu ana kadar olayla bağlantısı olabileceği Ç.F., Ş.C. ve B.Ö.'yü gözaltına aldı. Dilara'nın tartışarak ayrıldığı iş yerinin sorumlu müdürü A.K. ise akşam saatlerinde ekipler tarafından yakalandı. 2'si kadın 4 şüphelinin emniyetteki sorguları devam ediyor. (DHA)

Gündem