TBB'nin ziyaret ettiği Gezi tutukluları: Bu bedeli ödemeye hazırız

TBB'nin ziyaret ettiği Gezi tutukluları: Bu bedeli ödemeye hazırız
Türkiye Barolar Birliği yönetimi, Gezi tutuklularını ziyaret etti. Görüşme sonrası şu mesaj açıklandı: "‘Gezi’nin felsefesi olan eşitlik için özgürlük için bir bedel ödenmesi gerekiyordu ve bu bedeli bizlerin ödemesi gerekiyorsa bu bedeli ödemeye hazırız."

Türkiye Barolar Birliği (TBB) Başkanı Erinç Sağkan, Yönetim Kurulu üyeleri Ercan Demir ile Erhan Toprak ve İstanbul Barosu Başkanı Mehmet Durakoğlu, Silivri Cezaevi’ne giderek Osman Kavala, Can Atalay, Tayfun Kahraman ve Ali Hakan Altınay ile Avukat Selçuk Kozağaçlı’yı ziyaret etti.

SAĞKAN: GEZİ’DE VARDIK, YARIN DA VAR OLACAĞIZ

Sağkan ziyarete ilişkin açıklamasında, "Çok net olarak ifade edeyim Gezi yargılaması bu ülkenin Dreyfus davasıdır" dedi. Sağkan, “Gezi’nin dokuzuncu yıl dönümünde buradan şunu ifade etmek isteriz. Gezi’de savunulan tüm hakları Türkiye Barolar Birliği olarak sonuna kadar savunmaya devam edeceğiz. Gezi’de vardık, bugün de varız, yarın da var olacağız” diye konuştu.

Gazetecilerin, "Görüştüğünüz isimlerin bir mesajı var mıydı?" sorusu üzerine Sağkan, şu yanıtı verdi:

“Gezi tutukluları, bu davanın siyasetin alet edildiği bir yargılama olduğunun son derece farkında olarak bedel ödediklerini biliyorlar. ‘Gezi’nin felsefesi olan eşitlik için özgürlük için bir bedel ödenmesi gerekiyordu ve bu bedeli bizlerin ödemesi gerekiyorsa bu bedeli ödemeye hazırız. Burada olup olmamanın hiçbir önemi yok. Yeter ki o felsefe bu ülkenin topraklarında hayata geçsin. Yeter ki Türkiye Cumhuriyeti eşit, özgür, demokrasinin içselleştirildiği, insan haklarının korunduğu bir ülke haline gelsin. Biz bu bedeli ödemeye hazırız’. Bize verdikleri mesaj da bu.” (Kısa Dalga)

Gündem