TBMM Başkanı Şentop: "15 Temmuz istisnai bir hareketti"

TBMM Başkanı Şentop: "15 Temmuz istisnai bir hareketti"
TBMM Başkanı Şentop: "15 Temmuz'daki halk hareketi ise devleti korumaya yönelik gelişmiş bir harekettir. Halk hareketleri tarihinin de istisnai bir tablosudur."

TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Asrın İş Adamları Derneği'nin (ASRİAD) Bakırköy'de düzenlediği iftar programına katıldı.

Şentop iftarda yaptığı konuşmada 15 Temmuz darbe girişimi ile ilgili değerlendirmeler yaptı. "Bizim birliğimiz beraberliğimiz millet olarak tahkim etme meselesidir. Bunu büyük ölçüde başardık. Bunun böyle olduğunu da ispat ettik 15 Temmuz'da" diyen Şentop, şöyle devam etti:

"15 Temmuz'da farklı siyasi görüşlerden bütün insanlar sokaklara döküldü. 15 Temmuz insanlık tarihinde de halk hareketleri açısından da çok istisnai bir hareketti. Çünkü halk hareketleri genelde devlete karşı gelişmiştir tüm dünyada. 15 Temmuz'daki halk hareketi ise devleti korumaya yönelik gelişmiş bir harekettir. Halk hareketleri tarihinin de istisnai bir tablosudur. Bu milletimizin hangi konuda birlik olduğunu göstermesi bakımında çok önemli bir hadisedir. Devlete, hükümete, anayasal düzene sahip çıkma noktasında milletimizin kararlılığını burada müşahade ettik." (DHA)

Gündem