TCDD'de Demirtaş sürgünü

TCDD'de Demirtaş sürgünü
Selahattin Demirtaş'ın Leylan kitabını çekmecesinde bulundurduğu için şikâyet edilen TCDD avukatı İ.K., hakkında açılan idari soruşturmanın ardından Malatya'ya sürgün edildi.

Amiri E.K’nin ihbarı üzerine terörle mücadele polislerine ifade veren İ.K., TCDD'nin açtığı idari soruşturmada, “hukuk müşavirliğinin önerisi ve hizmet gereği” önceki gün Malatya’ya sürgün edildi.

Halk TV'den İsmail Saymaz'ın yazısına göre, genç avukat İ.K. ile aynı odayı paylaştığı amiri, Hukuk Müşaviri Vekili E.K. arasında bir süredir yaşanan gerilim 22 Eylül 2022’de doruğa çıktı.

E.K’nin hakaret ettiği ve kurumu dolandırmakla suçladığı avukat İ.K, amirinden şikâyetçi olmak için Alsancak Polis Merkezi’ne gitti.

“Yasaklı yayın ele geçirdik”

Bu sırada E.K. ise güvenlik görevlisi Ö.K.’yi odaya çağırarak, İ.K.’nin çekmecesinde bulunan Selahattin Demirtaş’ın Leylan adlı romanını gösterdi. “Yasaklı mı değil mi, bilmiyorum” dediği kitabı alarak Personel ve Mali İşler Servis Müdürü E.U.’nın odasına gitti. Ardından Terörle Mücadele Şubesini arayarak yasaklı yayın ele geçirdiğini ihbar etti.

İ.K. Alsancak Polis Merkezi’nde E.K. hakkında şikâyette bulunurken, Terörle Mücadele Şube polisleri kendisini arayarak görüşmek istediklerini söyledi. İ.K’nin Alsancak Polis Merkezi’nde olduğunu söylemesi üzerine de karakola geldiler.

“Leylan” hakkında toplatma kararı olmadığı için polisler bir işlem yapmadı, savcılık da soruşturma açmaya gerek görmedi.

Ancak E.K.’nin kuruma şikâyeti sonucu, TCDD idari soruşturma başlattı. Soruşturmanın sonucunda genç avukat İ.K, 'hukuk müşavirliğinin önerisi ve hizmet gereği' Malatya’ya sürgün edildi.

Yazının tamamı

Gündem