'TEDAŞ, elektrik borcu nedeniyle çiftçilerin tarlalarına el koydu' iddiası

'TEDAŞ, elektrik borcu nedeniyle çiftçilerin tarlalarına el koydu' iddiası
Kazandıkları paranın sadece elektrik borcunu bile ödemeye yetmediğinden yakınan üreticiler, binlerce dönüm arazi için TEDAŞ tarafından icra takibi başlatıldığını belirtti.

Niğde’nin Orhanlı beldesi ve çevresinde, tarımsal sulama amaçlı elektrik borçları nedeniyle çiftçilerin tarlalarına TEDAŞ tarafından el konuldu. Tarlalar, icra yoluyla satışa çıkarıldı.

Mağdur üreticilerle bir araya gelen CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, borçların ödenebilmesi için düşük faizli kredi temin edilmesi gerektiğini belirtti.

Ürün para etmeyince borçlarını ödeyemediler

Gürer’e yaşadıkları sorunu anlatan üreticiler, genel olarak patates üretimi yapılan tarlalarını, elektrik enerjisiyle yer altından çıkardıkları sulama suyu ile suladıklarını belirterek, ürünün para etmemesi nedeniyle ödeyemedikleri elektrik borçlarının yıllar itibariyle katlanarak çoğaldığını ifade etti.

Bazı dönemlerde, tarlalarda elde ettikleri ürünün, sadece elektrik borçlarını bile ödemeye yetmediğinden yakınan üreticiler, binlerce dönüm arazi için TEDAŞ tarafından icra takibi başlatıldığını, bazı arazilerin ise başka bölgelerden gelenler tarafından satın alındığını anlattı. Çiftçiler, el konulan arazilerinde üretim yapamadıkları için borçlarını da ödeyemediklerini belirttiler.

“Faiz silinip taksitlendirilsin”

CHP Milletvekili Gürer, siyasi iktidara çağrıda bulunarak, “Üreticiler, anaparanın faizinin silinip, taksitlendirilmesini istiyor. Cumhurbaşkanı sürekli üreticilere destek verildiğini söylüyor. Burada mağduriyet yaşayan üreticilere gerçek manada destek verilsin ve borçların ödenmesi sağlanıp, üreticiler tarlalarında yeniden üretim yapmalarının önü açılsın. Soruna müdahale edilmeli. Yetkilileri burada yaşanan mağduriyetin giderilmesi için göreve davet ediyoruz” dedi. (Kısa Dalga)

Gündem