Bir garip yasak hikayesi: Fiili içki yasağı açıklamaları Twitter'dan yapılıyor

Bir garip yasak hikayesi: Fiili içki yasağı açıklamaları Twitter'dan yapılıyor
Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" diye açıklama yaptı. İçişleri Bakanlığı da "yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatlar başlatılacak" dedi. Polis ve zabıta zincir marketlerde alkol denetimi yaptı.
'Tam kapanma' kısıtlamaları kapsamında alkollü içki satışına izin verilmemesi yoğun tepki çekerken, Türkiye Tekel Bayileri Platformu Başkanı Özgür Aybaş, yasağın kalktığını duyurdu. Aybaş Twitter hesabından yaptığı paylaşımla "Alkol satışı yasağı kalkmıştır, herkese hayırlı olsun" diye yazdı.

İçişleri Bakanlığı'ndan ise, "Kısıtlamalar ile ilgili açıklamalar resmi olarak Bakanlığımızca; İl Hıfzısıhha Kurulu kararları valilikler tarafından ilgili kurumlar ve kamuoyu ile paylaşılmaktadır. Tam kapanma döneminde, yanlış bilgilendirmeye yönelik kasıtlı tutumlarla ilgili gerekli hukuki müracaatlar başlatılacak" açıklaması yapıldı.



BAKAN SOYLU YASAĞI RETWEETLEDİ 

Kütahya Valiliği
tam kapanma döneminde alkol satışı yasağına ilişkin yazılı açıklama yaptı. Açıklamada "İl Hıfzıssıhha Kurulunun 08.12.2020 tarihinde almış olduğu karar uyarınca bu tarihten itibaren kısıtlama günlerinde marketlerde alkol satışı kısıtlaması tüm 81 ilde olduğu gibi ilimizde de uygulanmaya devam etmektedir. Ayrıca yine haberde bahsedilen tekel büfelerinin faaliyetleri de İçişleri Bakanlığımız tarafından yayımlanan genelgede belirtilen istisna kapsamında olmadığından yine 81 ilde olduğu gibi il Hıfzıssıhha Kurulumuzun almış olduğu karar gereğince kısıtlama süresince sınırlandırılmıştır" denildi. 

Gündem