Tunç Soyer'den iptal kararına tepki: "O metro Buca'ya gidecek"

Tunç Soyer'den iptal kararına tepki: "O metro Buca'ya gidecek"
İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesine ilişkin iptal kararına karşı Danıştay'a başvuracaklarını açıkladı. Soyer, "Süreci tüm şeffaflığı ile ve her aşamasıyla mevzuata uygun yürütmemize rağmen alınan bu iptal kararı hukukun genel ilkelerine ve kamu vicdanına aykırıdır" dedi.

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, İzmir 4. İdare Mahkemesi'nin Buca Metrosu yapım ihalesini iptal eden kararıyla ilgili açıklama yaptı. Kararın hukukun genel ilkelerine ve kamu vicdanına aykırı olduğunu savunan Başkan Soyer, Danıştay'a başvuracaklarını kaydetti.

"O METRO BUCA'YA GİDECEK"

Başkan Tunç Soyer'in yazılı açıklaması şöyle: 

“İzmir halkının gerçeği bilme hakkına duyduğum saygı nedeniyle bu açıklamayı sizlere yapmayı borç biliyorum. Bu sabah aldığımız haber ile bir kez daha gördük ki İzmir’imizin geleceği adına aşkla attığımız her bir adımın önüne engeller çıkarılmaktan hiç vazgeçilmeyecek. Finansmanını yurt dışından emsallerine göre çok düşük faizle sağladığımız, ihale sürecini tüm yasa ve yönetmeliklere uygun şekilde tamamladığımız, İzmir tarihinin en büyük yatırımı Buca Metrosu’nun ihale kararı, İzmir 4. İdare Mahkemesi tarafından bizce hukuka uygun olmayan gerekçelerle iptal edildi. Süreci tüm şeffaflığı ile ve her aşamasıyla mevzuata uygun yürütmemize rağmen alınan bu iptal kararı hukukun genel ilkelerine ve kamu vicdanına aykırıdır. En kısa zamanda kararın kaldırılması için Danıştay'a başvuracak, bu yolda hukuki mücadelemizi sürdüreceğiz. Sevgili İzmirliler, hiç merak etmeyin. Bu yaşananlar karşımıza çıkarılan ilk engel değil. Biz her engeli aşmasını bildik, yine aşacağız. Başımız dik, kendimizden eminiz. Buca Metrosu çalışmaları en kısa sürede hız kesmeden devam edecek. O metro Buca’ya gidecek.”

(ANKA)

Gündem