Türk Ocakları İstanbul'dan Kılıçdaroğlu açıklaması: İzin alınacak bir durum yok

Türk Ocakları İstanbul'dan Kılıçdaroğlu açıklaması: İzin alınacak bir durum yok
Kılıçdaroğlu'nu davet ettikleri için hedefte olan Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram, "Türk Ocakları tarihi boyunca etkinlikleri genel merkeze iletmek veya izin almak gibi bir prensip yoktur. Zaten biz siyasi mesajlar vermiyoruz, dolayısıyla izin alınacak bir durum yok" dedi.

Türk Ocakları’nın kuruluşunun 110. yılı nedeniyle düzenlenen sempozyumun açılışında CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu da konuşmuştu. Türk Ocakları Genel Merkezi, İstanbul Şubesi Yönetim Kurulu'nu görevden aldığını açıklamıştı.

Türk Ocakları İstanbul Şubesi Başkanı Cezmi Bayram, bu karara ilişkin, "Sosyal medyada paylaşılan yazı haricinde bana herhangi özel bir gerekçe sunulmadı. Bu tarz kararlar bana göre, sadece sosyal medyadan duyurulacak şeyler değil, tarafıma iletilmiş herhangi bir karar yok" dedi.

Bayram şunları söyledi: "Türk Ocakları çalışma prensiplerinde her şube, kendi faaliyetine Türk Ocakları’na uygun olarak çevresel imkan ve şartları ile düzenler. İstanbul, Türkiye’nin en büyük şehri. Bu etkinlik de Türk Ocakları İstanbul Şubesi imkanları çerçevesinde düzenlenmiş bir faaliyet. Türk Ocakları tarihi boyunca etkinlikleri genel merkeze iletmek veya izin almak gibi bir prensip yoktur. Zaten biz siyasi mesajlar vermiyoruz, dolayısıyla izin alınacak bir durum yok."

Gündem