Üniversitelinin simit tezgahı: 1000 simit satmalıyım ki 100 lira kazanayım

Üniversitelinin simit tezgahı: 1000 simit satmalıyım ki 100 lira kazanayım
Amasya’nın Taşova ilçesinde yurt olmadığı için 2 arkadaşıyla ev tutmak zorunda kalan üniversite öğrencisi Talha Şahin, pazarda simit satarak masraflarını çıkarmaya çalışıyor. Şahin, "Geçim zor. İşte son dönemlerde zamlar falan o yüzden böyle karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Günde ortalama bin simit satmam lazım karşılığında 100 lira kazanayım" dedi.

Amasya’nın Taşova’da ilçesinde Kredi ve Yurtlar Kurumu (KYK) yurdu olmadığı için barınma sorununu arkadaşlarıyla ev kiralayarak çözmeye çalışıyor. 20 yaşındaki Talha Şahin de kira, elektrik, su ve doğal gaza gelen zamlar nedeniyle masraflarını karşılamak için simit satıyor. Şahin, yaşadıkları sıkıntıları şöyle anlattı:

"HOCALARIMIZDAN İZİN ALIYORUZ"

"Yurt yok burada. Yurt olmadığı için ev tuttuk arkadaşlarla, 3 arkadaşız. Malum kiralar, doğal gaz, faturalar... Üçümüz de part-time işlerde çalışıyoruz. Ben de işte pazarda gördüğünüz gibi simit, poğaça satıyorum. Geçim zor. İşte son dönemlerde zamlar falan o yüzden böyle karınca kararınca bir şeyler yapmaya çalışıyoruz. Günde ortalama bin simit satmam lazım karşılığında 100 lira kazanayım. Sabah 5’te geldim, beşten beri buradayım. Bazen dersimiz de olabiliyor, hocalarımızdan izin alıyoruz sağ olsunlar, onlar da anlayışla karşılıyorlar. Geçinmeye çalışıyoruz."

(ANKA)

Gündem