"Uyuşturucu ve silah"tan gözaltına alındı, bırakıldı, polis memurunu tehdit etti, eşini darp etmekten gözaltına alındı, yine bırakıldı

"Uyuşturucu ve silah"tan gözaltına alındı,  bırakıldı, polis memurunu tehdit etti, eşini darp etmekten  gözaltına alındı, yine bırakıldı
İzmir Bornova'da yol kontrolü sırasında aracında uyuşturucu madde ve silah bulunması üzerine gözaltına alınıp, serbest bırakılan restoran sahibi Sadık Yıldırım., bu kez Ankara'da eşini darbettiği iddiasıyla gözaltına alındı. Adliyeye sevk edilen Yıldırım, nöbetçi hakimlik tarafından adli kontrol kararı ile serbest bırakılırken, uzaklaştırma ve elektronik kelepçe ile takip kararı alındı.
Sadık Yıldırım, geçen yıl Ağustos ayında, İzmir'in Bornova ilçesindeki yol kontrolü sırasında, aracında uyuşturucu madde ve silah bulunduğu gerekçesiyle gözaltına alındıktan sonra yaptığı sosyal medya paylaşımlarıyla gündeme geldi. Yıldırım, polis merkezine götürülürken kelepçeli fotoğrafını 'Kim aldırdı lan bizi, yol gidiyoruz diye çete mi olduk?' notuyla paylaştı. Serbest kaldıktan sonra da polis memurunun ismini yazdığı elinin fotoğrafı ile tehdit içerikli mesajlar paylaştı.

Yıldırım, bu kez de Ankara’da eşinin, şiddet uyguladığı yönündeki şikayeti üzerine gözaltına alındı.Yıldırım emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Yıldırım, savcılıkta verdiği ifadesinde eşi ile aralarında tartışma yaşandığını ancak şikayet edildiği gibi şiddet uygulamadığını öne sürdü. Savcılık, şikayetin devam etmesi nedeniyle Yıldırım'ı ‘basit yaralama’ suçundun adli kontrol şartıyla serbest bırakılması için mahkemeye sevk etti.

Savcılık ayrıca şüpheliye yönelik uzaklaştırma ve 2 ay süresince elektronik kelepçe takılması talebinde bulundu. Hakimlik, adli kontrol şartıyla serbest bıraktığı Yıldırım hakkında uzaklaştırma uygulanması ve elektronik kelepçe takılarak takip edilmesi yönünde karar verdi.   (DHA)

Gündem