'Depremde insanları ölüme terk ettiler' mesajı atan Veli Saçılık'a dava

'Depremde insanları ölüme terk ettiler' mesajı atan Veli Saçılık'a dava
Sosyolog-yazar Veli Saçılık’a, 6 Şubat depremlerinden sonra yaptığı, “‘AFAD dışında hiçbir kişiye-kuruluşa müsaade etmeyeceğiz’ diyerek insanları ölüme terk ettiler” paylaşımı nedeniyle ‘Dezenformasyon Yasası’ kapsamında dava açıldı.

KHK ile 2016 yılında kamudaki işinden ihraç edilen sosyolog-yazar Veli Saçılık, 6 Şubat depremlerinin ardından Hatay’ın Antakya ilçesi Ürgen Paşa mahallesinde çekilen ve bir depremzedenin 28 saattir ekip gelmediğini söylediği videoyu sosyal medya hesabından, “Depremde kurtarma çalışmaları için ilk üç gün çok önemliydi. Bütün enkazlardan sesler geliyordu. ‘AFAD dışında hiçbir kişiye-kuruluşa müsaade etmeyeceğiz’ diyerek insanları ölüme terk ettiler." sözleri ile paylaştı.

Yine aynı günlerde deprem bölgesinde bir polisin hırsızlık yaptığı iddiasıyla üç kişiye işkence ettiği görüntüleri de alıntılayan Saçılık, bu kez de “İşkencecilik ‘hırsızlık’ üzerinden tekrar ‘vitrine’ çıkarılıyor. Saray Rejimine işkence yakışır.” Paylaşımında bulundu.

Devletin egemenlik alametlerini aşağılama suçlaması yöneltildi

MLSA'nın haberine göre Saçılık, söz konusu iki paylaşımı nedeniyle Haziran ayında Çankaya Kaymakamlığı İlçe Emniyet Müdürlüğü’ne çağrılarak ifade verdi. Polisin “sanal devriye” usulüyle araştırma raporu hazırladığı Saçılık’a, “Devletin egemenlik alametlerini aşağılama” suçlaması yöneltildi.

Saçılık ise ifade özgürlüğünü kullandığını söyledi.

Emniyetin gönderdiği fezlekeyi inceleyen Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, “depremin ilk anından itibaren devletin milletle el ele tüm yardımları deprem bölgesine ulaştırdığını” savunarak, Saçılık’ın, halkı yanıltıcı bilgiyi yayma gerekçesiyle TCK 217/A maddesi uyarınca cezalandırılmasını istedi. (Kısa Dalga)

Abone Ol

İyi gazetecilik posta kutunda!
Güncel haberler, haftalık ekonomi bülteni ve Pazar derginiz Plus’ı email olarak almak için abone olun.

Gündem