Yargıda olası iktidar değişikliğinde '6'lı masa korkusu': Tazminat tedirginliği yaşandığı iddia ediliyor

Yargıda olası iktidar değişikliğinde '6'lı masa korkusu': Tazminat tedirginliği yaşandığı iddia ediliyor
2023 seçimlerine az bir zaman kala, bürokraside olduğu gibi yargıda da iktidar değişikliği halinde geçmişte verilen kararlarla ilgili tedirginlik yaşandığı ileri sürülüyor.

26 Şubat'ta altı siyasi partinin kamuoyuyla paylaşılan deklarasyonunda yer alan "Görevini kötüye kullanmak suretiyle Anayasa Mahkemesi veya Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nin verdiği hak ihlali kararına sebep olup devleti tazminata mahkûm ettiren ve zarara uğratan hakimlere ve savcılara bu tazminat ve zararın rücu ettirilmesi sağlanacaktır" ifadelerinin ardından yargıda olası iktidar değişikliğinden dolayı 'tazminat tedirginliği' yaşandığı iddia edildi.

Independent Türkçe'den Can Bursalı'nın özel haberine göre, Yargıtay 3. Ceza Dairesi, geçmişte aynı kriterlerle yargılanan sanıklar hakkındaki onanan benzer cezalar son dönemde bozuluyor.

Haberde, "Seçimlere 10 ay kala, bürokraside olduğu gibi yargıda da iktidar değişikliği halinde geçmişte verilen kararlarla ilgili tedirginlik yaşandığı ifade ediliyor. Çünkü, benzer davalarda geçmişte 'onama' kararları veriliyordu ancak aynı içerikteki davalarda 'bozma' kararları çıkmaya başladı" ifadeleri yer aldı.

Gündem