Yolsuzlukla suçlanan Canikli'den Kılıçdaroğlu'na 750 bin TL'lik tazminat davası

Yolsuzlukla suçlanan Canikli'den Kılıçdaroğlu'na 750 bin TL'lik tazminat davası
AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP liderine manevi tazminat davası açtı. İddiaları reddeden Canikli, dava dilekçelerini sosyal medya hesabından paylaştı.

AKP Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, hakkındaki yolsuzluk iddiaları nedeniyle CHP liderine 750 bin TL'lik manevi tazminat davası açtı. Dilekçeyi sosyal medya hesabından paylaşan Canikli, "Kemal Kılıçdaroğlu ve ekibinin şahsımla ilgili tamamı YALAN ve İFTİRADAN ibaret olan iddialarına somut ve ayrıntılı cevaplarım ile Kemal Kılıçdaroğlu’na karşı açtığım manevi tazminat davası ve suç duyurusuna ilişkin dava dilekçelerim aşağıda sunulmaktadır" dedi.

CHP lideri Kılıçdaroğlu, Boydak Holding'e kayyım atama sürecinde yolsuzlukla suçladığı Canikli için şu ifadeleri kullanmıştı: "AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Nurettin Canikli, bir yakınını getirip Boydak Holding'e kayyum olarak atıyor. Bir süre sonra, 'Slovakya'da depo yapmamız lazım' diyorlar. 20 milyon Euro gönderiyorlar. Deponun sahibi Ertunç Laçinel, aynı zamanda kayyum. Bu para ve adam da yok. Canikli hiç konuşmuyor. Buradan Canikli'ye sesleniyorum; niye konuşmuyorsun, niye koruyorsun?"

Canikli ise "Hiçbir yakınımı Boydak Holding'e kayyım olarak atamadım" açıklamasını yapmıştı.

Gündem