Yunanistan'a geçmeye çalışırken botta doğum yapan anne ve bebeği kurtarıldı

Yunanistan'a geçmeye çalışırken botta doğum yapan anne ve bebeği kurtarıldı
Aydın'dan Yunanistan'a botla geçmeye çalışan göçmenler arasından bulunan hamile bir kadın doğum yaptı. Bebek ve annesinin sağlık durumlarının iyi olduğu açıklandı.

Aydın'ın Didim ilçesi açıklarında Yunanistan'a geçmeye çalışan 28 göçmen arasında bulunan Kamerun uyruklu hamile Havol Cepta, denizin ortasında botta doğum yaptı.

Dalgalarla sürüklenen bottaki kaçaklar Sahil Güvenlik ekiplerince kurtarılırken, doğum yapan anne ile erkek bebeği hastanede tedaviye alındı.

28 GÖÇMEN KURTARILDI

Sahil Güvenlik Komutanlığı sabah saat 05.00 sıralarında Didim açıklarında bir grup kaçak göçmen ihbarını aldı.

Harekete geçen Sahil Güvenlik Botu, Yunan unsurlarınca Türk karasularına itilen lastik bot içerisindeki 28 göçmeni kurtardı.

Lastik botla yurtdışına çıkmak isteyen göçmenlerden hamile olan Kamerun uyruklu Havol Capta'nın denizin ortasında doğum yaptığı anlaşıldı.

Anne ve yeni doğan erkek bebekle birlikte 28 kaçak göçmen Sahil Güvenlik Botuna alınarak kıyıya getirildi.

ANNE VE BEBEĞİ HASTANEYE KALDIRILDI

Göçmenler, İl Göç İdaresi Müdürlüğüne teslim edilirken, yeni doğum yapan Havol Capta ile Juvel Capta ismi verilen erkek bebeği Didim Devlet Hastanesi'ne kaldırıldı.

Burada sağlık kontrolünden geçirilen anne ile bebeğin durumlarının iyi olduğu öğrenildi.

Kontrollerin ardından Havol Capta ve bebeği Juvel Capta, Aydın Kadın Doğum ve Çocuk Hastalıkları Hastanesi'ne sevk edildi. (DHA)

Gündem