ABD, İsrail'e bir bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı

ABD,  İsrail'e bir bomba sevkiyatını durdurduğunu açıkladı
ABD’de üst düzey bir yetkili, İsrail’e yapılacak bir mühimmat sevkiyatının Refah’a saldırı olasılığı nedeniyle duraklatıldığını söyledi.

BBC'nin ABD'deki yayın ortağı CBS News'e konuşan yetkili, 3500 adet bombanın gönderiminin askıya alındığını kaydetti: Beyaz Saray yönetimi Gazze’ye insanı yardım girişi konusunda Tel Aviv’i eleştiriyordu. CBS’e konuşan yetkili, İsrail’in ABD’nin insani duruma ilişkin kaygılarını “tam olarak gidermediğini” savundu.

Beyaz Saray yetkilisi şunları söyledi: "ABD’nin tutumu, İsrail’in, gidecek başka hiçbir yeri olmayan bir milyondan fazla insanın barındığı Refah’a kapsamlı bir kara operasyonu başlatmaması gerektiği yönündeydi.

"İsrail'le, Refah'taki sivillerin insani ihtiyaçlarını nasıl karşılayacakları ve Hamas'a karşı burada, Gazze'nin diğer yerlerinden farklı olarak nasıl hareket edebilecekleri konusunda diyalog halindeyiz.”

Yaklaşık 800 ila 900 kilogram civarındaki 3500 bombanın sevkiyatının durdurulduğunu söyleyen yetkili, “Özellikle 900 kiloluk bombaların yoğun nüfus bulunan yerlerde kullanılmasının yaratabileceği yıkımı” değerlendiklerini aktardı. ABD Başkanı ABD'nin savaşa desteğinin devam etmesinin İsrail'in daha fazla gıda ve ilaç girişine izin vermesine bağlı olduğu uyarısında bulunmuştu. (Kısa Dalga)

Dünya