Bakan Tekin, öğretmen atama sayısını açıkladı: Mülakattan geri adım yok!

Bakan Tekin, öğretmen atama sayısını açıkladı: Mülakattan geri adım yok!
Bakan Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu. Tekin, öğretmen atamalarında mülakat uygulanacağını söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, 20 bin öğretmen ataması yapılacağını duyurdu.

Tekin, mülakat uygulamasının devam edeceğini de duyurdu. Bakan Tekin, "Yüzde 50 KPSS puanı, yüzde 50 mülakat puanı geçerli olacak" ifadelerini kullandı. Atamalar için başvuruların 20 Mayıs'ta başlayacağı duyuruldu.

Hangi branşlar atanacak?

Bakan Tekin, "Cumhurbaşkanımızın talimatıyla Hazine ve Maliye Bakanlarımız ile çalışma yürütüyoruz. 20 bin öğretmen ataması konusunda uzlaştık. İhtiyaçlar doğrultusunda bir dağılım yaptık. Sınıf öğretmenliği için 3 bin 263, özel eğitim öğretmenliği için 2 bin 499, rehberlik öğretmenliği için bin 597, din kültürü ve ahlak bilgisi için bin 594, İngilizce için 968 öğretmen atanacak" dedi.

Mülakat tartışması

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 14 ve 28 Mayıs genel seçimler öncesinde, AKP Seçim Beyannamesi ve Milletvekili Aday Tanıtım Toplantısı’nda kamuda işe alımlarla ilgili mülakatın kaldırılacağını açıklamıştı.

Ancak seçimlerden sonra mülakatların kaldırılmasına yönelik hiçbir adım atılmadı. Muhalefet sık sık Erdoğan'ın vaadini hatırlatarak, kamu atamalarında mülakatların kaldırılması gerektiğini söylüyor.

Ayrıntılar gelecek...

Gündem