CHP’den Bahçeli görüşmesi yorumu: Bu bir misyon

CHP’den Bahçeli görüşmesi yorumu: Bu bir misyon
CHP'li kaynaklar, Özgür Özel'in yarın Devlet Bahçeli'ye ziyaretinin "ülkede derinleşen kutuplaşmayı azaltmak misyonu" çerçevesinde yapılacağını kaydetti. Kaynaklar, görüşmeler için "Ülke çok gerildi, kutuplaşma çok derinleşti. CHP de bu kutuplaşmayı azaltmayı bir görev, bir misyon edindi" bilgisini verdi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’la geçen hafta bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özgür Özel, yarın da MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’yi Meclis’te ziyaret edecek. Özel’in art arda gelen bu ziyaretleri parti kaynaklarınca ‘diyalog zemini oluşturma çabası’ olarak yorumlandı.

'CHP kutuplaşmayı azaltmayı bir misyon edindi'

CHP kaynakları Bahçeli ziyareti için "Ülke çok gerildi, kutuplaşma çok derinleşti. CHP de bu kutuplaşmayı azaltmayı bir görev, bir misyon edindi. Bahçeli görüşmesini bu kapsamda değerlendirebiliriz" ifadelerini kullandı.

AKP ve MHP Genel Başkanlarının yanı sıra DEM Parti Eş Genel Başkanlarıyla da bir araya gelen CHP Genel Başkanı Özel’in önümüzdeki dönemde tüm siyasi partiler ile temas kuracağı, bu temasları sürdüreceği ifade edildi.

Bazı CHP kurmayları, diyalogun kutuplaştırmayı azaltmak için önemli ve faydalı bir araç olduğunu, temasların sürmesini önemsediklerini ifade etse de Erdoğan’ın atması ya da atmaması muhtemel adımlara karşı hazırlıklı olduklarını da söyledi.

Özel’in bu hafta Afyon ve Eskişehir belediyelerini ziyaret edeceği öğrenildi. (Kısa Dalga)

Politika