Her taşın altından çıkıyor: Hasan Yeşildağ kimdir?

Her taşın altından çıkıyor: Hasan Yeşildağ kimdir?
Sedat Peker’in hedef gösterdiği ve yeni ifşalarda bulunacağını açıkladığı Hasan Yeşildağ, 1980 öncesinden bu yana suç örgütleriyle adı geçen, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın çok yakınındaki bir isim…

Suç örgütü lideri olduğu iddiasıyla yargılanan Sedat Peker’in Twitter paylaşımlarında hedef gösterdiği ve yeni iddiaları gündeme getireceğini açıkladığı isim olan Hasan Yeşildağ, yakın tarihte sık sık değişik bağlantıları ile gündeme gelmiş bir isim. Yeşildağ’ın adı Susurluk çetesiyle de geçiyordu.

ERDOĞAN'IN HAPİSHANE GÜNLÜĞÜNDE

Hasan Yeşildağ ile kardeşi Zeki Yeşildağ’ın adları Abdi İpekçi cinayetinden Abdullah Çatlı ekibine kadar birçok olayla anılıyor. Hüseyin Besli ve Ömer Özbay tarafından kaleme alınan ‘Recep Tayyip Erdoğan, Bir Liderin Doğuşu’ kitabında Erdoğan'ın hapishanede öldürüleceği istihbaratını aldıktan sonra Hasan Yeşildağ'ın yaptıkları anlatılıyor: "Aldığı bilgiyi ilk olarak İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Üyesi olan kardeşi Zeki Yeşildağ’la paylaştı. Ne gibi önlemler alabileceklerini gözden geçirirken Zeki, kestirip attı: 'Abi, uzatmaya gerek yok. Tayyip Bey’le beraber sen de gireceksin cezaevine.'"

Erdoğan'ın hapse girdiği gün ise yine yanında Zeki Yeşildağ vardı: "Tayyip Bey, Hayati Abi’yle birlikte içeri girdi. Hepimizin gözleri dolmuştu. Yukarı geldi. Yukarıda Erhan Şenol, Zeki Yeşildağ falan var. Yüzbaşı orada, üsteğmen orada, savcı orada... Tanıştılar. Sonra biz ikimiz koğuşa geçtik. Hapishaneye ilk girildiği anın psikolojisini bildiğim için ne zaman boşalacak diye bekliyorum fakat Reis’te tık yok."

Hasan Yeşildağ, bunun üzerine sırf Erdoğan’la aynı cezaevinde kalabilmek için sahte çek suçu işledi ve Pınarhisar Cezaevi’ne girdi. Bu süreçte Erdoğan’a cezaevindeyken korumalık yaptı. Yeşildağ, iş hayatının miladı olarak Erdoğan için cezaevine girdiği günü gösteriyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın ABD gezisinde protestocularla sık sık kavgaya giren ismin de Hasan Yeşildağ'ın kardeşi Zeki Yeşildağ olduğu ortaya çıkmıştı.

"ÇATLI GRUBUNUN ADAMI”

Tuncay Özkan, Milliyet Gazetesi'ndeki köşesinde 2001 yılında, Hasan Yeşildağ-Tayyip Erdoğan ilişkisini şöyle anlatıyordu.

"Hasan Yeşildağ, Abdullah Çatlı grubunun adamıydı. Sonra bu bağ bitti. Çünkü işe uyuşturucu karıştı.

Hasan Yeşildağ, Türkiye'de Abdi İpekçi dahil cinayetlere karışmış, tutuklanmış, polise konuşmuş ve bazı arkadaşlarını ele vermişti. Kaçaktı İsviçre'de... İsviçre'de uyuşturucu ve örtülü faaliyetlerinden dolayı cezaevinde yattı. Avrupa'da uyuşturucu işini iyi bilenlerden... İsviçre savcılarının ve gizli servisinin bunlarla ilgili bilmediği hiçbir şey yok. Kullanılmışlıkları da çok...

Ama nedense onunla birlikte cezaevinde olanlar bir daha İsviçre'ye giremezken, Yeşildağ İsviçre'yi ikinci vatanı yaptı. Halen kardeşlerinden Ali, çeteci Ali Fevzi Bir'i fidye için kaçırmaktan aranıyor. Cin gibi iki kardeş Hasan ve Zeki Yeşildağ birlikte hem siyaset, hem ticaret yaşamında para ve yer kazanıyor.

Hasan Yeşildağ, dans virtüözlüğü gibi batı toplumunun modernliklerine de olağanüstü uyum sağladığı için hem liberallerin yanında, hem siyasal İslam içinde hiç sıkıntı çekmiyor. Bu ailenin etkinliğinde İsviçre çok önemli bir yer tutuyor. Tayyip Erdoğan "Yeşil-dağ benden üç gün önce cezaevine girmiş arkadaş" diyor ya, zamanlama olarak doğru içerik olarak yanlış." (Kısa Dalga)

Gündem