Kışlada skandal: Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada anısına video çekildi

Kışlada skandal: Mafya hesaplaşmasında öldürüldü, kışlada anısına video çekildi
Adı mafya hesaplaşmalarına karışan, cumartesi günü Barcelona'da öldürülen İlmettin Aytekin (Tekin Kartal) için bir komando birliğinde video çekildi. Askerlere “Yaşamak direnmektir Tekin Kartal” sözleriyle komut saydırıldı. Uzmanlar videodaki askerlerin emir veren kişinin mavi beresinden dolayı “komando” olduğunu söyledi.

Türkiye'de adı mafya hesaplaşmalarına karışan İlmettin Aytekin (Tekin Kartal) cumartesi günü İspanya'nın Barcelona şehrinde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybetti. Ayketin için bir komando birliğinde video çekildi.

Mafya hesaplaşmaları

10 Haber’den Ersin Eroğlu’nun haberine göre; İstanbul Şişli’de iki grup arasındaki mafya hesaplaşmasına adı karışan ve Tekin Kartal adıyla tanınan İlmettin Aytekin cumartesi günü İspanya’nın Barcelona şehrinde uğradığı silahlı saldırıda öldürüldü. Tekin Kartal’ın adı üç yıl önce başka bir silahlı hesaplaşma olayıyla gündeme gelmişti.

Şişli’de iki grup arasında 11 Haziran 2021’de çıkan silahlı çatışmada başına kurşun isabet eden Okan Karaten hayatını kaybetmişti. Okan Karaten o gün sokaktaki çatışmanın ortasında kalmış, kızını korumak isterken başından vurulmuştu.

‘Savcı ismini iddianameden çıkardı’

İlmettin Aytekin’in ölümünün ardından Okan Karaten’in eşi Elanur Karaten savcının bu ismi dosyadan çıkardığını iddia ederek şunları söyledi:

“Eşimin öldürüldüğü olayda İlmettin Aytekin’in adamları çatışmıştı. Savcı bütün evraklara şüpheli olarak ismini yazmıştı. Hakkında yakalama kararı çıkardı. Ancak sonra adı iddianameden çıkarıldı, sanık olarak yer almadı dosyada. O dönem ‘Tekin’ adını kullandığını duymuştum. Savcı ile görüşüp o dönemde bu saldırının çete işi olduğunu ve İlmettin Aytekin’in de çetenin lideri olduğunu anlatmıştım. Ancak savcı öyleyse dava sürecinde çıkar demişti. Bu ismin korunduğunu düşünüyorum. Olay çıkan sokakta satın aldıkları otelin başına geçti zaten. Benim dava ile uğraşmamam gerektiği mesajını uzaktan uzağa hep verdiler. Bugün ise İspanya’da öldürüldüğünü duydum.”

Barcelona’da infaz

Şişli’deki iki grup arasındaki mafya hesaplaşmasına adı karışan Tekin Kartal cumartesi İspanya’nın Barcelona şehrinde uğradığı saldırı sonucu öldürüldü. Kartal’ın başına iki el ateş edildi. İspanya basınındaki iddialara göre saldırgan olay yerinden kaçarak uzaklaştı. Tekin Kartal’ı bir mafya grubunun hedef aldığı öne sürülüyor.

Askerden ‘anısına’ video: 'Yaşamak direnmektir Tekin Kartal'

Türkiye’de adı mafya hesaplaşmalarına karışan Tekin Kartal için bir askeri birlikte onun anısına video çekildi. Videoda askerlere “Yaşamak direnmektir Tekin Kartal” sözleriyle komut saydırıldı. Uzmanlar videodaki askerlerin emir veren kişinin mavi beresinden dolayı “komando” olduğunu söyledi. (Kısa Dalga)

Gündem