Mazbata protestolarında tutuklanan iki kadın 30 mahkumun saldırısına uğradı

Mazbata protestolarında tutuklanan iki kadın 30 mahkumun saldırısına uğradı
Van Büyükşehir Belediye Başkanı Abdullah Zeydan'a mazbatasının AKP'li adaya verilmesi sonrasında İzmir'de gerçekleşen eylemin ardından tutuklanan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez, adli tutuklularla kaldıkları koğuşta 30 tutuklunun saldırısına uğradı.

Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, 2 Nisan günü İzmir'de gerçekleşen eylemde gözaltına alınan ve ardından tutuklanan Sedanur Uğur ve Sibel Örkmez adli tutuklularla tutuldukları koğuşta saldırıya uğradı. Şakran Kadın Kapalı Cezaevi'nde tutulan Uğur ve Örkmez, adli tutuklular ile kalmak istemediklerini söylemelerine rağmen cezaevi yönetimi tarafından aynı koğuşta tutulmaya devam etti.

Koğuşta ayakta sayım vermeyi reddeden Uğur ve Örkmez, 26 Nisan'da koğuşta kalan diğer tutukluların saldırısına maruz kaldı. Gardiyanların "Bunlar aşağıda sayım vermezse, sizin de başınız yanar" diye tehdit etmesi sonrasında 30 tutuklunun Uğur ve Örkmez’e saldırdığı iddia edildi.

Darp raporu Uğur ve Örkmez'in kollarında ve vücutlarının çeşitli yerlerinde morluklar oluştuğu, saçlarının yolunduğu belirtildi.

Saldırının ardından bu koğuştan alınarak 2 gün hücrede tutulan Uğur ve Örkmez, yine adli tutukluların bulunduğu başka bir koğuşa verildi.

Uğur ve Örkmez'in avukatlarının olay hakkında suç duyurusunda bulunulacağı öğrenildi. (Kısa Dalga)

Gündem