TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, DİSK, KESK ve CHP'ye tepki gösterdi: Artık bu saçmalığın parçası olmayacağız

TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, DİSK, KESK ve CHP'ye tepki gösterdi: Artık bu saçmalığın parçası olmayacağız
TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, yaptığı açıklamada Özgür Özel ve Ekrem İmamoğlu'nun erken saatlerde Saraçhane'den ayrılmasına ve sendikaların tavrına tepki gösterdi. Okuyan, "Artık bu saçmalığın parçası olmayacağız" dedi.

AKP hükümeti Anayasa Mahkemesi kararına rağmen 1 Mayıs’ta Taksim Meydanı’nı yasakladı. Sendikaların oluşturduğu tertip komitesi Saraçhane üzerinden Taksim’e yürüyeceklerini duyurdu, sabah saatlerinde CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Saraçhane’ye gitti.

Polisin yürüyüşe izin vermeyeceğini söylemesinin ardından Saraçhane’de açıklama yapan Özel ve İmamoğlu alandan ayrıldı.

Polis müdahalesinin başlamasının hemen ardından da tertip komitesi eylemin sonlandırıldığını duyurdu.

Okuyan: Bunu becerme yeteneğine sahip olmadıklarını gösterdiler

Sol’a konuşan TKP Genel Sekreteri Kemal Okuyan, İstanbul'daki 1 Mayıs kutlamalarının tertip komitesinin Taksim iddiasından vazgeçerek, eylemi Saraçhane'de sonlandırmasına tepki gösterdi. "Türkiye'de 1 Mayıs'ı kutlama iddiasını taşıyan kuruluşlar, zayıflıkları veya siyasi özellikleri nedeniyle, bunu becerme yeteneğine sahip olmadıklarını gösterdiler" diyen Okuyan, "Laf olsun diye 'Taksim'e yürüyoruz' demek kolay ama binlerce insan oraya geldiği zaman o insanların sorumluluğunu üstleneceksiniz ya da 'Gelmeyin, biz kendi üyelerimizle Saraçhane'de toplanacağız' diyeceksiniz" ifadelerini kullandı.

Saraçhane'de yaşananların ardından, aynı çağırıcıların düzenleyeceği 1 Mayıs'larda yer almayacaklarını duyuran Okuyan, "Artık bu saçmalığın parçası olmayacağız" dedi.

‘Bu çok ağır bir sorumsuzluktur’

Kemal Okuyan, CHP Genel Başkanı Özgür Özel ve İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun, basına açıklama yaptıktan sonra alanı terk etmesini de eleştirerek, "CHP yönetimi en yetkili kişisinin ağzından 'Oraya geleceğiz ve kitlemizle birlikte Taksim'e yürüyeceğiz' dedi. Bu büyük bir iddiadır. Ne oldu? Verilen adres de büyükşehir belediyesiydi. Belki onun önünden bir yürüyüş planlanıyordu ama sayın Genel Başkan Özgür Özel, kısa bir süre sonra belediye başkanıyla birlikte alanı terk etti. Bu çok ağır bir sorumsuzluktur. CHP'nin orada duran kitlesi için de sorumsuzluktur" diye konuştu. (Kısa Dalga)

Gündem