1 Mayıs tertip komitesi eylemin sonlandırıldığını duyurdu

1 Mayıs tertip komitesi eylemin sonlandırıldığını duyurdu
Taksim Meydanı’na yürümek için Saraçhane'de toplananlara polis sert müdahalede bulundu. 1 Mayıs tertip komitesi, eylemin sonlandırıldığını duyurdu.

AKP hükümetinin 1 Mayıs'ta Taksim meydanını yasaklamasının ardından, sendikalar, partiler ve sivil toplum kuruluşları Saraçhane ve Beşiktaş'ta toplandı.

Taksim Meydanı’na yürümek için Saraçhane'de toplananlara polis sert müdahalede bulundu.

1 Mayıs tertip komitesi, eylemin sonlandırıldığını duyurdu. DİSK tarafından yapılan açıklamada "Faaliyet tertip komitesinin kararıyla sonlandırılmıştır” ifadeleri kullanıldı.

DİSK'in sosyal medya hesabından yapılan paylaşımda şu ifadeler yer aldı:

"Polis barikatının önündeki hukuk dışı engelleme ve müdahalelerin ardından DİSK-KESK-TMMOB-TTB-TDB'nin oluşturduğu tertip komitesi DİSK Genel Başkanı Arzu Çerkezoğlu'nun bir açıklama yapması ve ardından etkinliğin sonlandırılması kararı aldı."

ekran-resmi-2024-05-01-12-14-51.png

Çerkezoğlu: Bundan sonra attıkları her adımda bu iradeyi görecekler

DİSK Başkanı Arzu Çerkezoğlu, 1 Mayıs kutlamaları için işçilerin toplandığı Saraçhane Meydanı'nda konuşma yaptı. Buradaki iradenin halkın iradesi olduğuna vurgulayan Çerkezoğlu, "Buradaki irade zengini daha zengin, yoksulu daha yoksul yapan bu adaletsiz düzene karşı Türkiye işçi sınıfının emekçilerinin halkın iradesidir. Buradaki irade bizi yoksullaştıracak olan politikaları hayata geçirirken bizleri yerli halk olarak görenlere karşı Türkiye halkının irade beyanıdır bu meydan. Bundan sonra attıkları her adımda bu iradeyi görecekler, bu iradeyi tanıyacaklar. Buradan bir kez daha haykırıyoruz" dedi.

KESK Genel Sekreteri Yılmaz: Burada bir şiddet uygulanıyor, polis gaz ile saldırıyor

Halk TV yayınına katılan KESK Genel Sekreteri Sevgi Yılmaz, eylemden çekildiklerine yönelik haberlerin doğru olmadığını belirtti. Yılmaz, şu ifadeleri kaydetti:

"Çekildi' demek doğru değil, bu açıklama bize haksızlık olur. Barikatı aşmak konusunda bir sıkıntı yaşıyoruz. Taksim Meydanı’na yürüyemiyoruz. Burada bir şiddet uygulanıyor, polis gaz ile saldırıyor. Biz kaygı duyuyoruz istemediğimiz olayların önünü açmasınlar."

Yılmaz, "Taksim Meydanı'na yürüyecek misiniz" sorusuna "Yürüyemiyoruz, polisin geri çekilmesi lazım" yanıtını verdi.

Gündem