8 Mart'ta İlayda’yı katleden Yunus Yılmaz, kadınlardan özür diledi!

8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İlayda Alkan'ı öldüren sanık Yunus Yılmaz'ın, cinayeti 8 Mart'ta işlediği için kadınlardan özür diledi!

Kısa Dalga - İzmir'de, "8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nde İlayda Alkan'ı öldürüp, annesi Oya Taran'ı yaralayan sanık Yunus Yılmaz'ın yargılanmasına başlandı.

DHA'nın haberine göre Yılmaz, davanın ilk duruşmasında 8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde böyle bir olayın yaşanmasından ötürü tüm kadınlardan özür dilediğini söyledi.

Yılmaz'ın bu sözleri üzerine baba Rıza Alkan mahkeme salonundan çıkmak istedi. Ancak mahkeme başkanı Alkan'ın dışarıya çıkmasına izin vermedi.

Kadınların özgürlüğüne yapılan müdahale

Bu davanın tüm kadınların özgürlüğünü ilgilendirdiğini belirten Avukat Mehmet Sarıkaya ise "İlayda ve annesinin yaşadığı bu dehşeti sokakta yürüyen, sahilde dolaşan, bir kafede çay içmek için oturan herhangi bir kadın da yaşayabilirdi. Yargılama konusu bir anlamda kadınların özgürlüğüne yapılan müdahaleye ilişkindir. Sanığın canavarca hisle insan öldürme suçundan en ağır şekilde cezalandırılması gerektiği düşüncesindeyim" diye konuştu.

Mahkeme başkanı görüntülerin ve olay yerindeki iki bıçağın incelenmesiyle ilgili istenen raporu beklemek üzere davayı erteledi. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri