6 Şubat depremlerini inceleyen Güney Kaliforniya Üniversitesi'nden araştırmacılar, sarsıntılara neden olan fay hattında sıkışma yaşandığını ve bunun başka bir depreme neden olabileceğini açıklamıştı.
Naci Görür: Orta küçük ölçekli olabilir
Bu açıklamalara deprem uzmanlarından tepkiler geldi. Prof. Dr. Naci Görür, şu paylaşımı yapmıştı: "Amerikalılar Malatya’da 6,8 deprem olacak diyorlarmış. 6 Şubat deprem kırıkları birbirlerini kesmedi. Aralarında kısa bir boşluk kaldı (şekil). Burada bir deprem olabilir ama o kadar da büyük değil.
Elazığ’dan Hatay’a kadar kırılmamış fay veya fay kesimlerinde küçük-orta boyutlu depremler olabilir ama DAF/ÖLÜ DENİZ hattı üzerinde artık uzun bir dönem büyük depremler olmaz."
Dr. Demirtaş: İtibar etmeyin
Bir açıklama da Dr. Ramazan Demirtaş'tan geldi. Demirtaş şunları yazdı:
"Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki jeofizikçiler, fay bölgelerini incelediler. Yapılan çalışma 6.8 büyüklüğünde başka bir depremin meydana gelebileceğini gösterdi." açıklamasının Sivrice-Pütürge segmentinin #deprem tehlikesinden bihaber açıklama ve geçerliliği bulunmamaktadır.
Pütürge'nin (Malatya) 20 km; Pütürge altsegmentinin 9 km batısında:
25.04.2023 21:48, Mw=4.0 büyüklüğünde bir deprem oldu.
Bu deprem 24 Ocak 2020 depremi artçılarının olduğu zon içinde oldu.
-Yani bu depremin olması gayet normal..
Dolayısıyla "Güney Kaliforniya Üniversitesi'ndeki jeofizikçiler, fay bölgelerini incelediler. Yapılan çalışma 6.8 büyüklüğünde başka bir depremin meydana gelebileceğini gösterdi." açıklamasına lütfen itibar etmeyin..." (Kısa Dalga)