Almanya'da doktorların hastalara kürtaj hakkında bilgi vermesini yasaklayan 1933 tarihli tartışmalı yasa kaldırıldı. Nazi döneminden kalma yasanın kaldırılmasıyla, doktorların kadınlara kürtaj hakkında daha rahat ve fazla bilgi vermesinin önü açıldı.
Alman Ceza Yasası'ndaki eski maddede, doktorların kürtaj yapabileceklerini söylemesine izin verilse de, prosedür hakkında hakkında daha fazla bilgi vermesi, kürtajın tanıtımını yapması veya internet sitelerinde kürtaj hakkında bilgi vermesi yasaktı.
Almanya'da kürtaj teknik olarak yasak olsa da, hamileliğin ilk üç ayında uygulanmasına ceza verilmiyor. Aynı zamanda, kadının fiziksel veya psikolojik sağlığının tehlikede olduğunun değerlendirildiği durumlarda, ilk üç ay sonrasında da kürtaja izin veriliyor. Fakat 1933'te Nazi döneminde yürürlüğe giren tanıtım yasağı gibi önlemler, kadınların fiilen kürtajdan vazgeçirilmesi yönünde bir politika anlamına geliyordu.
Alman parlamentosunda bu yasanın kaldırılması, ülkede kürtaj hakkı ve doktorlara duyulan güven konusunda ilerleme olarak yorumlandı. Adalet Bakanı Marco Buschmann, "Neredeyse bir asırdır, doktorların, hamileliklerine son vermeyi düşünen kadınlara kullanacakları yöntemler ve olası riskler hakkında somut bilgi vermesi yasaktı ve cezalandırılıyordu. Bugün, kadınlara ve doktorlara yönelik bu güvensizlik son buldu" dedi.
Yeni düzenlemeye göre, söz konusu yasa kapsamında Ekim 1990'dan beri verilen cezalar geri alınacak, devam eden davalar da düşürülecek.
Bu adım, Almanya'da Sosyal Demokratların Yeşiller ve Hür Demokratlar ile kurduğu koalisyon hükümetinin anlaşmasında yer alıyordu. (Kısa Dalga)