Gazeteci ve yazar Çiğdem Toker’in Tekin Yayınevi’nden çıkan kitabı şehir hastanelerini konu ediyor. Kitapta Kamu-Özel İşbirliği ile yapılan şehir hastaneleri üzerinde duruluyor. Toker, kitabında sağlık sisteminin piyasalaştırılmasına değinirken şehir hastanelerinin “ticari sır” denilerek açıklanmayan verilerini, ihaleleri ve konuya ilişkin belgeleri inceleyerek kamuoyuna sunuyor.
"Çiğdem Toker yılmıyor, araştırmaya ve kamu adına sormaya devam ediyor"
Kitabın tanıtımında Uludağ Üniversitesi Tıp Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Kayıhan Pala, “Çiğdem Toker yılmıyor! Araştırmaya ve kamu adına sormaya devam ediyor: KÖİ sözleşmeleriyle MİLLETİN CEBİNDEN yapılan büyük soygunu ve politikacıların verdiği ödünleri, “İMTİYAZLAR”ı bu çalışmasında gözler önüne seriyor” değerlendirmesinde bulundu.
"Toker, şehir hastanelerinin neden olduğu tahribatın anlaşılmasına katkı sağlıyor"
Başkent Üniversitesi İktisat Bölümü Başkanı Prof. Dr. Uğur Emek ise “Çiğdem Toker şehir hastanelerinin sağlık hizmetlerine, hastalara ve kamu finansmanına olan etkilerini inceliyor. Kitapta daha önce yazdığı gazete yazılarının yanı sıra kapsamlı bir değerlendirme de yapıyor. (…) Toker gazeteci ve hukukçu kimliğiyle konuyu ayrıntılı biçimde irdelemekte ve okuyucuya da yalın biçimde aktarmaktadır. Toker, şehir hastaneleri gibi çetrefilli bir konuyu “tekrar tekrar anlatma ihtiyacının, büyük oranda gazeteciliğin kuşatma altında oluşuyla ilgili” olduğunu söylüyor ve şehir hastanelerinin neden olduğu tahribatın anlaşılmasına katkı sağlıyor” ifadelerine yer verdi.
Çiğdem Toker'in kamu ihalelerindeki yolsuzlukları anlattığı "Kamu İhalelerinde Olağan İşler" adlı kitabı da 13 Kasım 2019'da Tekin Yayınevi'nden çıkmıştı.