‘Cumhuriyet dilimizi yok etti’ diyen AKP’li Mahir Ünal’dan 'Cumhuriyet Bayramı' mesajı

“Cumhuriyet”e yönelik “dilimizi yok etti” sözleri tepki çeken AKP’li Mahir Ünal, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı mesajı paylaşarak, “İlelebet payidar kalacak” dedi.

“Cumhuriyet”e yönelik, “Lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" diyen ve bu sözleri, Cumhur İttifakının ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli’den de tepki çeken AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal Cumhuriyet Bayramı mesajı yayınladı. Ünal, “Türkiye Yüzyılı şafağında, ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında” deyip kutladı.

AKP Grup Başkanvekili Mahir Ünal, Kahramanmaraş Uluslararası 8. Kitap ve Kültür Fuarı'ndaki konuşmasında, "Tarihteki en sert kültürel devrim Türkiye’de yaşanmıştır. Mesela Fransız devrimi her şeyi yıkmıştır ama lügate dokunmamıştır. Yine en sert devrimlerden bir tanesi Mao’nun Çin kültür devrimidir. Lügate dokunmamıştır. Ama maalesef bir kültür devrimi olarak Cumhuriyet; bizim lügatimizi, alfabemizi, dilimizi hasılı bütün düşünme setlerimizi yok etmiştir" demişti.

Ünal’ın sözleri, Cumhur İttifakının ortağı MHP’nin Genel Başkanı Devlet Bahçeli de dahil birçok kişi tarafından tepkiyle karşılanmıştı. Ünal sosyal medyada da tepkilerle gündem olan sözlerini daha sonra, “Bağlamından koparılıyor. Ben siyasi bir demeç vermek için o açıklamayı yapmış değilim. Bir kitaptan bahsediyoruz, Cemil Meriç'in kitabından" diyerek düzeltmeye çalışmıştı.

"TÜRKİYE YÜZYILI" VURGUSUYLA CUMHURİYETİ KUTLADI

AKP Grup Başkanvekili Ünal sosyal medya hesabı ‘twitter’dan mesaj yayınlayarak Cumhuriyet’i, “Türkiye Yüzyılı” vurgusuyla kutladı. Ünal mesajında şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye Yüzyılı şafağında, ilelebet payidar kalacak olan Cumhuriyetimiz 99 yaşında. Cumhuriyet Bayramımızı kutluyor, başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları olmak üzere tüm kahramanlarımızı rahmetle, minnetle yâd ediyorum.”

Ünal, paylaşımında görsel olarak İlk Meclis binasını kullandı.

Gündem Haberleri