Danıştay, Kızılbük'ü yok etmeye çalışan Sinpaş'ın itirazını reddetti

Marmaris Kızılbük'te otel-devremülk projesini yürüten Sinpaş ve Kızılbük G.Y.O'nun, "ÇED gerekli değildir" kararının iptali için yürütmeyi durdurma talepleri reddedildi.

Danıştay, Sinpaş ve Kızılbük G.Y.O.'nun Marmaris'teki dev devremülk projesine ilşikin yürütmeyi durdurma taleplerini reddetti.

Marmaris Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri, Kızılbük'teki otel-devremülk projesi için Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü'nce alınan "ÇED raporu gerekli değildir" kararının iptali için dava açmıştı. Muğla 3. İdare Mahkemesi'nce görevlendirilen bilirkişi hayeti, devasa tesis için yürütülen çalışmaların Milli Park’ı, kıyıyı, ormanı ve endemik türleri tahrip ettiğini belirlemişti. Mahkeme de geçtiğimiz ay "ÇED raporu gerekli değildir" kararını iptal etti. Bunun üzerine davalılar, Muğla Valiliği Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü, Sinpaş Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. ile Kızılbük Gayrimenkul Yatırım Ortaklığı A.Ş. temyiz yoluna gitti. Davalılar, İdare Mahkemesinin aldığı kararın bozulmasının yanısıra yürütmenin durdurulması talebiyle Danıştay'a başvurdu.

Danıştay 6'ncı Dairesi, karara bağladığı yürütmenin dudurulması isteğini oy birliğiyle reddetti. Karar, bir yılı aşkın süredir mücadelelerini sürdüren Marmaris'teki yaşam savunucuları tarafından memnuniyetle karşılandı. Davacılar arasında yer alan Kent Konseyi Başkanı ve Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi Sözcüsü Ufuk Beytekin, "ÇED raporunun gerekli olup olmadığına dair yargı süreci tamamlanana, alınacak kesin kararın gerekleri yerine getirilene kadar Kızılkum'daki inşaata devam edilmesi ve buna göz yumulmasının hukuka aykırı davranış olduğu tescil edilmiş oldu." ifadelerini kulandı.

Gündem Haberleri