Davutoğlu'ndan MHP'li Yalçın'a tepki: Seçimlerin güvenle yapılmasını sağlayacağız

MHP'li Yalçın'ın Habertürk'e yönelik tehdidine tepki gösteren Davutoğlu, "Tehdit ve baskı ile basının susturulmasına asla izin vermeyeceğiz, seçimlerin güvenle, demokratik ortamda yapılmasını sağlayacağız" dedi.

HaberTürk'ü tehdit eden MHP Genel Başkan Yardımcısı Edip Semih Yalçın'a Gelecek Partisi lideri Ahmet Davutoğlu'ndan tepki geldi.

MHP'li Yalçın, son dönemde yayınlarının Cumhur İttifakı karşıtı olduğu gerekçesiyle Habertürk TV, Fox TV'yi ve Odatv'yi hedef aldı. Yalçın, "Habertürk; Cumhur İttifakı aleyhtarlığı, felaket tellallığı ve haysiyet cellatlığı taşan yayın politikalarında Amerikancı Fox TV’yi ve Oda TV’yi yalnız bırakmamaya karar vermiştir. Habertürk’ün Türk milletinin siyasetteki sesi olan MHP’ye düşmanca yayınlarını sevk ve idare etmek, Turgay Ciner’in yanına kâr kalmayacaktır. Elbet bir gün kendisiyle hesaplaşılacaktır" dedi.

Twitter üzerinden Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, MHP'li Semih Yalçın'ın sözlerine tepki gösterdi. Davutoğlu, "Seçimler yaklaşırken, özgür basına dönük tehdit dili kabul edilemez! Bu üslup sıradan bir görüntü değil, bir zihniyetin ürünüdür. Tehdit ve baskı ile basının susturulmasına asla izin vermeyeceğiz, seçimlerin güvenle, demokratik ortamda yapılmasını sağlayacağız" ifadelerini kullandı.

Gündem Haberleri