Deniz Poyraz duruşması sırasında bir kişi tüfekle adliyeye girmek istedi

HDP binasında Deniz Poyraz’ın katledilmesine ilişkin dava görüldüğü sırada elinde pompalı tüfek olan bir kişi adliye binasına girmek istedi.

HDP İzmir il binasına 17 Haziran 2021'de silahlı saldırı gerçekleştiren ve Deniz Poyraz'ı katleden Onur Gencer'in yargılandığı davanın 4'üncü duruşması İzmir 6'ncı Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülüyor.

Dava duruşması görülürken, eli silahlı bir kişi adliye içerisine girmeye çalıştı. Mezopotamya Ajansı'nın haberine göre, bu kişi adliye önüne gelerek tetiği çektikten sonra "Hepinizi tarayacağım" dedi.

Deniz Poyraz davası için gelenler, eli silahlı kişiye adliye binasının kapısına gelene kadar polisin müdahale etmemesine tepki gösterdi.

DHA'nın haberine göre, 42 yaşındaki M.Ö. adlı saldırgan gözaltına alındı. M.Ö.'nün ifadesinde, eski eşinin kendisine çocuklarını göstermediğini ve intiharını ise polislerin engellediğini söylediği aktarıldı. M.Ö.'nün sabah erken saatlerde 112 Acil Çağrı Merkezi'ni arayarak eski eşi çocukları kendisine göstermediği için adliye önünde intihar edeceğini söylediği de belirtildi. (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri