Kahramanmaraş merkezli 6 Şubat'ta meydana gelen 7,7 ve 7,6'lık iki depremin ardından binlerce insan hayatını kaybetmiş, on binlerce kişi yaralanmıştı. Depremde çok sayıda ev yıkılmıştı.
Adıyaman'da Cumhuriyet Mahallesi Narlıkuyu Sitesi'ndeki 8 katlı A Blok'ta arama-kurtarma çalışması yapan AFAD, TTK ve UMKE ekiplerinin, "Beni duyan var mı? Beni duyuyorsan 3 kere yere vur" şeklindeki seslenişe enkazdan karşılık geldi.
Ekipler, 151 saat sonra enkazdan 8 yaşındaki Hacı Ahmet Eyice'yi sağ olarak çıkardı. İlk müdahale sonrası Eyice, ambulansla hastaneye kaldırıldı.
Aile boyu kurtuluş!
Bursa’dan bölgeye giden Osmangazi Belediyesi Sivil Savunma Birimi ekipleri, Kahramanmaraş Cumhuriyet Bulvarı üzerinde yer alan 5 katlı Kiraz Apartmanı’nın enkazında yürüttükleri dinleme çalışmasında, enkaz altından ses geldiğini tespit etti.
Bunun üzerine çalışmalarını yoğunlaştıran ekipler, önce 17 yaşındaki Ensar Taşan’a ulaştı. Depremden 138 saat sonra enkazdan sağ olarak çıkarılan Ensar’ı sedyeye alarak ilk müdahalesini yapan ekipler, "Harikasın Ensar. Adın çok güzel" diyerek ona moral verdi. Ensar ise ekiplere, "Sen harikasın ağabey, estağfurullah" diye yanıt verdi.
Sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırılarak tedaviye alınan Ensar’ın, "Anneme bakar mısınız ne olur" diyerek yardım istediği annesi Yasemin ile babası Celal Taşan da ekipler tarafından enkazdan çıkarıldı. (DHA)