Deprem uzmanı Ercan, 7.0 ve üzeri deprem beklenen şehirleri sıraladı

Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, büyük deprem beklenen şehirleri açıkladı.

Jeofizik Yüksek Mühendisi Prof. Dr. Övgün Ahmet Ercan, sosyal medya hesabından dün Türkiye'de deprem konusunda en güvenli illeri açıklamıştı.

Şimdi de büyük deprem beklenen illeri duyurdu. Depremlerde ortalama yıkıcılık eşiğinin 6.5 olduğunu hatırlatan Ahmet Ercan, yıkıcı derem beklenen illeri şöyle sıraladı:

Türkiye’de, il sınırı kapsamında beklenen en büyük deprem: Bugün C ile Ç ile başlayan iller. Çankırı M7,0, Çanakkale M7,5, Çorum M7,1. Buradaki büyüklükler yalnız il başkentinde değil, tüm il kapsamındadır. Yarın D ile başlayan illeri açıklayacağım.

Deprem için en güvenilir illeri de sıralamıştı

Ercan, dün sosyal medya hesabından Türkiye'nin depreme karşı en güvenli 21 ilini açıklamıştı. Prof. Ercan şu ifadeleri kullanmıştı;

"Yıkıcı deprem bakımından Türkiye'nin en güvenli önde gelen illeri: Kırklareli, Zonguldak, Kastamonu, Sinop, Samsun, Giresun, Ordu, Trabzon, Rize, Artvin , Mardin, Siirt, Batman, Ş.Urfa, Mersin, Antalya, Konya, Karaman, Niğde, Nevşehir, Ankara. (Kısa Dalga)

Gündem Haberleri