Depremde kırsal bölgenin imdadına off-road'çular yetişti

Kahramanmaraş depremlerinin ardından yolu kapanan köylere Trabzon'dan bölgeye giden off-road'çular ulaştı. Ekip köylülere yardım etti.

Kahramanmaraş'ta 6 Şubat günü saat 04:17'de Pazarcık ilçesinde 7,7, aynı gün saat 13.24'te Elbistan ilçesinde 7,6 büyüklüğünde deprem meydana gelmişti. Depremde toplam can kaybı sayısı 40 bini aşmıştı.

Trabzon Otomobil ve Motor Sporları (TROFF) Off-Road Kulübü gönüllüleri, 32 araç ve 70 kişilik ekiple bölgeye gitti.

Ekip, çöken ve kardan kapanan yolları aşarak dağ köylerindeki afetzedelere gıda ve kıyafet gibi yardımları ulaştırdı.

Gruplara ayrılan ekip, AFAD koordinasyonunda, depremin vurduğu Kahramanmaraş'ın yanı sıra Adıyaman'a da ulaştı.

Yolda kalanları da istedikleri yere taşıyan off road'cular, havanın karanlığında ise araçlarının tepe lambaları ile ekiplerin zamanla yarıştığı enkaz alanlarına ışık tuttu.

'Kayaları çektik, yollar açtık'

Off-Road Kulüp Başkanı Yahya Şahin, depremin ardından organize olup, araçlarına yükledikleri yardım malzemeleriyle yola çıktıklarını anlatarak şöyle devam etti: "Gönüllü bir grubuz. Off-road sporumuz. Deprem olduğunu öğrenince hemen organize olduk ve yanımıza aldığımız yardım malzemeleri ile 32 araçlık ekiple afet bölgesine yola çıktık. Ulaşılması güç olan yerlere yardım dağıttık. Dağ köylerine, kardan ve depremden dolayı yıkılan yollar nedeniyle ulaşım yapılamıyordu. O noktalara gittik, birçok yerin yolu çökmüştü. Kayalar yolları kapatmıştı. Araçlarımızla kayaları çektik, yolları açtık. Mücadele ettik. Allah, orada herkesin yardımcısı olsun."

Kulüp üyesi Zekeriya Bulut, köy muhtarlarına ulaşarak neye ihtiyaçları olduklarını öğrendikten sonra köylere doğru yola çıktıklarını belirterek "Normal bir arabanın gittiğimiz yerlere ulaşma imkanı yoktu" dedi.

Gündüz yardım bekleyen depremzedelere ulaşıp akşam karanlık çöktüğünde enkaz alanlarında yapılan arama-kurtarma çalışmalarına araçlarının tepe lambalarıyla ışık olduklarını belirten Abdulkerim Tosun, "Yol olmayan yerlerden geçtik. Köye ulaştık. Orada bizi heyecanla genç bir kız karşıladı. 'Beni mi almaya geldiniz' dedi. Enkazdan kendi başına çıkmış, pijamaları vardı. O kızımızı da ailesine ulaştırdık. Annesi çok mutlu oldu" ifadesini kullandı. (DHA)

Gündem Haberleri