Kısa Dalga - Dicle Üniversitesi Tıp Fakültesi öğretim üyesi Prof. Dr. Cenap Ekinci, X (Twitter) hesabından yaptığı paylaşımlarda "Diyarbakır'da halkı kim kobay olarak kullandı?" diye sordu.
"Türk Işını" adı verilen bir cihazın Covid-19 pandemisi döneminde Diyarbakır'a getirilerek Diyarbakır Gazi Yaşargil eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde hastalar üzerinde kullanıldığını belirten Prof. Dr. Ekinci, söz konusu cihazla ilgili herhangi bir deney olmadığını ve diğer hastanelerin bu cihazı kullanmayı reddettiklerini belirtti.
Covid 19 virüsünü kanda ilaçsız tedavi edebildiği iddia edilen "Türk Işını" adlı cihazı Sağlık Bakanlığı'nın da almak istemediğine dikkat çeken Prof. Dr. Ekinci, ancak aralarında bir bakan yakının da olduğu heyetin Diyarbakır'a cihazı özel uçakla getirdiği ve getiren ekibin havaalanında Valilik tarafından karşılandığını söyledi.
Prof. Dr. Cenap Ekinci'nin paylaşımı şöyle:
"Tarih: 27 Haziran 2020 Diyarbakır Havaalanına Valiliğe bildirilmiş özel bir uçak iner. İçinde başında özel bir hastanede görevli tanınmış Göğüs Hast. Prof'u bir şahıs başkanlığında 5 kişi sağlıkçı ve iki sivil iner.
Hava Alanında Valilikçe karşılanan bu ekibin adresi D.Bakır Gazi Yaşargil Eğitim Arşt. Hastanesidir. Doğrudan hastaneye ulaşan ekibi Sağ.İl.Mdr.C.T ve Başhekim E.B karşılar. Ekibin amacı Covid 19 virüsünü kanda ilaçsız tedavi edebilen bir cihazı Sağlık Bakanlığı'na satmak.
Bakanlık bu cihazı almak istememektedir çünkü bunun bilimsel bir yanı yoktur. Ve Dünyada henüz uygulanmadığı gibi cihaz ile ilgili hiç bir deney ve faz çalışması yapılmamıştır. Ekibin başındaki M.S (Bakan Yakını) ısrarla cihazı denemek ve bir an evvel raporlamak istemektedir
Hasta üzerinde denenecek bu yöntemi hiç bir hastane kabul etmez. Ne hikmetse D.B.Gazi Yşrgl. Eğtm. Arş.Hastanesi Başhekimi kendi hastaları üzerinde denemeyi kabul eder. 3 gün boyunca hastalara ve yakınlarına bilgi verilmeksizin bu deneyler yapılır.
Hastane önünde basın - canlı yayın kameraları önünde en tepeye sunum yapılmak istenir. Ancak Bakanlık buna müdahil olmaz. Ancak Sağlık İl Mdr, Başhekim heyet ile beraber kameraların karşısına geçer ve ülkeye duyurulur. Adını Türk Işını verdikleri bu tedavinin başarısını dünyaya ilan ederler.
Her sabah özel uçakla gelip akşam eve dönen bu ekibin başındaki kişiyi tanıyorum. Sözde Türk Işını ile tedavi olan hastaların bir kısmının vefat ettiğini biliyorum. Bu cihazı bakanlık satın almadı ve kullanmadı. Diyarbakır'da kaç vatandaşın tedavisi kesilerek kobay yapıldı?
Son: Bunun sorumluları kim? Özel uçak kime ait? Diyarbakır neden seçildi? Halk neden Kobay yapıldı. Bakan yakını bu işin neresinde?" (Haber Merkezi)