Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan ifade verdi

Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan, Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) şikâyeti üzerine İstanbul Adliyesi'nde ifade verdi.

Merkez Bankası, Gelecek Partisi Sözcüsü Serkan Özcan hakkında 1 Ağustos 2022 tarihinde, bir televizyon programında yaptığı açıklamaları gerekçe göstererek suç duyurusunda bulunmuştu.

Özcan, bugün Çağlayan’daki İstanbul Adalet Sarayı’na gelerek savcılığa ifade verdi. Serkan Özcan, savcılığa ifade verdikten sonra adliye önünde açıklama yaptı.

Özcan, “Kasten görevi ihmal suçu işleyenlerle, görevde ihmal sebebiyle muazzam kamu zararına yol açanlarla ve kamu kaynaklarını israf edip milleti açlıkla baş başa bırakanlarla mücadelemizi yılmadan sürdürmek, muhalefet partisi olarak hem siyasal hakkımız hem de sorumluluğumuzdur” dedi.

Özcan, şunları söyledi:

''BU GÜZİDE KURUMUN ÇEKİRDEKTEN YETİŞTİRDİĞİ BİR ÇALIŞANIYIM''

''Öncelikle belirtmek isterim ki 1999 yılında Orta Doğu Teknik Üniversitesi İktisat bölümünden mezun olduktan sonra sınavlarına girip sonrasında 10 yılı aşkın bir süre şikayetçi kurum olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nda gururla çalışmış biriyim. Bu güzide kurumun çekirdekten yetiştirdiği, değer verip yurt dışında yüksek lisansa yolladığı donanımlı bir çalışanıydım. Daha sonra 20 sene özel ve kamu bankalarında tecrübelerim oldu.

''ŞİKAYET, SİYASİ BİR NİTELİK TAŞIMAKTADIR''

Söz konusu şikâyet, tamamen siyasi bir nitelik taşımaktadır. Merkez Bankası Başkanı Şahap Kavcıoğlu ve yöneticilerine yönelik haklı eleştirilerimin kamuoyunda ses getirmesi karşısında, bu eleştirilerimi sindirme ve bastırma amacı taşımaktadır. Şahap Kavcıoğlu’nun bu tutumu, yasaların kendisine yüklediği görevi tam bir tarafsızlık içinde yerine getirmesi beklenen bir kamu görevlisinden ziyade, kendisinin geçmişte yürüttüğü siyasetçi kimliğine uygun görülmektedir. Şahap Kavcıoğlu yönettiği bu güzide kurumu, bulunduğu makamı ve kamu gücünü arkasına alarak, rakip gördüğü bir siyasetçi ile hesaplaşmaya ve muhalefeti sindirmeye çalışmaktadır.

''MERKEZ BANKASI'NA ASIL ZARAR VERENLER GEREKLİ BİLGİ VE TECRÜBEYE SAHİP OLMADAN KURUMDA YÖNETİCİLİK YAPANLARDIR''

Çekirdekten yetişen bir Merkez Bankacı olduğum için ve kariyerimin 10 yılını bu kuruma adadığım için; yetişmemde büyük emeği olan Merkez Bankası’nın itibarını ve saygınlığını korumak konusunda azami derecede hassas oldum ve hassas olmaya da devam edeceğim. Bu değerli kurumun saygınlığını, itibarını asıl kıranlar; kurumun kültürünü, yapısını, işleyişini, insan kaynağını, teamüllerini bilmediği ve her şeyden önemlisi Merkez Bankacılığının gerektirdiği bilgiye ve tecrübeye sahip olmadığı halde Merkez Bankası’nda yöneticilik yapan, ülkemize ve toplumumuza telafisi mümkün olmayacak ekonomik zararlar verenlerdir.

''TCMB'NİN İTİBARINI ASIL SARSANLAR, REZERVLERİ HUKUKSUZCA SATANLARDIR''

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın itibarını asıl sarsanlar, bu ülkenin yıllardır biriktirdiği uluslararası rezervleri hukuksuzca satanlardır. Türk parasının değerini korumakla görevli ve sorumlu olan Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası Başkanı, yürüttüğü kamu görevi sebebiyle hesap verilebilirlikle yükümlüdür. Merkez Bankası Başkanı gibi kamuya mal olmuş kişilerin; görevlerini yerine getirirken kamu menfaatini ilgilendiren sonuçlara yol açacağı dikkate alındığında, hukuk devleti ve demokrasi açısından tahammül edilmesi gereken ağır eleştirilere, rahatsız edici olsa bile katlanma yükümlülüğü vardır.

Gündem Haberleri