Kahraman, 'hukuksuzluğa karşı sesine ses kattanlar'a, destek ve dayanışmaları nedeniyle teşekkür etti. Kahraman, bunun kendilerini güçlendirdiğini, adalet talebinin haklılığını gösterdiğini kaydetti.
Kahraman şunları kaydetti:
* Kentsel mekan üzerinde iktidarın ranttan yana tercihleri ve bu doğrultuda kurgulanan siyasal ve ekonomik ilişkiler açığa çıktı. Neoliberal kentleşmenin altlığını oluşturan istisna temelli kent hukukunun ürünü uygulamaların ortaya çıkardığı toplumsal yapı ise başka soruları gündeme getirdi.
* Kentsel mekanda artan adaletsizlik ve toplumsal çatışmalar istisna hukümler üzerinden okunurken kentsel mekanı düzenleyen toplumsal, ekonomik ilişkiler de ortaya konuldu. Böylece neoliberal çerçevede sermayenin ortağı olan iktidarın istisnalar ile karar alma yetkisini kullanarak kentlilerin hak ve özgürlüklerini nasıl sınırladığını aktarıldı.
* Kentsel mekanda derinleşen adaletsizlik ve eşitsizliklerin yarattığı yeni toplumsal yapı ve ilişkiler bu şekilde çözümlendi. Bugünün neoliberal ortamında iktidar, kentsel mekandaki kamusallığı değişim değerine dönüştürmeyi amaçlamaktadır.
* İktidarın bu yaklaşımı kentteki kamusal yaşam alanlarının, mülkiyeti paylaşan ve değişim değerini ödeyebilenlere terk edilmesi sonucunu yaratmaktadır. Kentte kurulan bu yeni düzen ve değişimi anlamak çabası ise bizi istisna olanı aramaya ve istisna mekanı tanımlamaya yönlendirdi. Umarım ortaya konulan çerçeve sonraki çalışmalar için de zihin açıcı olur.”
Kahraman adalet nöbetlerine katılanlara teşekkür ederek sözlerini şöyle sürdürdü: “Benim için son derece anlamlı olan bu etkinliğe katılarak beni onurlandıran İstanbul Büyükşehir Belediyesi başkanı, yol arkadaşım Sn. Ekrem İmamoğlu‘na teşekkür ederim. Aranızda olup dinleyemesem de etkinlik dökümünü okumayı heyecanla bekleyeceğim.
Yakında özgür günlerde yine hep beraber olacağız. Adalet için, özgürlük için, demokrasi için, kardeşlik için; Gezi Direnişi’nde söylediğimiz gibi: Bu daha başlangıç, mücadeleye devam!” (Kısa Dalga)