Gezi'de gaz fişeğiyle ayağından yaralanan Aydın Aydoğan: 'Dosyada 17 savcı değişti, iki kez faile meçhule attılar'

Gezi eylemleri sırasında gaz fişeğiyle ayağından yaralanan ve yüzde 43 engelli kalan Aydın Aydoğan, 10 yılı anlattı ve "Bu iktidar beni iyi bir hukukçu yaptı. Hayatım ya hastanede ya da adliyede geçiyor" dedi.

ESRA TOKAT


Gezi Direnişi’nin 10. yıl dönümünde Gezi Parkı eylemleri sırasında gaz fişeğiyle ayağından yaralanan ve yüzde 43 engelli kalan Aydın Aydoğan, Kısa Dalga’dan Esra Tokat’ın konuğu oldu.

“Bu rejimin ilk defa yenildiği halk isyanı ve halk tepkisinin toplumdaki karşılığıydı. Gezi tüm farklılıkların bir arada yaşadığı bir toplumsal halk isyanıydı” diyerek sözlerine başlayan Aydoğan, Gezi’deki polis müdahalesinin kabul edilemez derecede orantısız olduğunu kaydetti ve “Beni de hedef alarak vurdular, Gaz fişeklerinden biri sırtıma biri ayağıma geldi gaz fişeklerinin. Öyle bir kin ve öfke ile saldırdılar ki parka belki de düşman hukukunda bile olmayacak şekilde davrandılar o gün” dedi.

'Gezi eylemlerinin ilk anında bize vatandaşlar kahraman gibi bakıyordu'

18 Ekim 2022 tarihinde “zaman aşımı” gerekçesiyle kapatılan dava hakkında da konuşan Aydoğan, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Gezi eylemleri sonrasında toplumu ayrıştırdığını ifade etti ve şunları söyledi:

"Bunlar çapulcu, bunlar vandal, ateist dedi. Ağza alınmayacak hakaretler etti. Gezi eylemlerinin ilk anında bize vatandaşlar kahraman gibi bakıyordu ama şimdi 'onlar terörist' gözüyle bakıyorlar. Çok yakın zamanda oldu bunlar. İktidar bunu ilmik ilmik işledi toplumun tüm katmanlarına."

'Dosyada yaptıkları hukuksuzluk had safhada'

"Dosyada yaptıkları hukuksuzluk had safhada. Hastane raporumuzu değiştirdiler. Dosyada ilk başta gaz fişeği ile vurulmuştur yazıyor daha sonra dayak sonrası gözetim demişler. Biz devasa güce karşı tek başına mücadele ediyoruz. Ama bu iktidar beni iyi bir hukukçu yaptı. Hayatım ya hastanede ya da adliyede geçiyor. Ama ben inanıyorum Gezi’deki ruh yeniden beden bulacak bu coğrafyada."

Emniyet memuru haber kanallarından da şikayetçi oldu

Anayasa Mahkemesi’ne (AYM) göre kötü muameleden yargılanması gereken ve kendisini gözaltına alanlardan olan emniyet müdürü Kenan Şaban Süzgün’ün de hakkında haber yapan internet sitelerinden şikayetçi olduğunu belirtti.

Süzgün ifadesinde şunları söylemişti:

“İfademin başından beri bahsettiğim üzere Aydın Aydoğan ve beraberindeki güruhun ve bu zihniyettekilerin asıl yapmak istediği ayrı Gezi olaylarında sergilendikleri davranışlar gibi saldırgan, vandal, iftiracı, kamu kurum ve kuruluşlarını ve çalışanlarını yıpratmak, bunun üzerinden yıkıcı, bölücü örgütlere faaliyet alanı oluşturmak, propaganda alanı yaratmak ve bunu yaparak da devletin bütün yönetim erklerini ve organlarını yıpratmaktır.”

Gündem Haberleri