×
  • Anasayfa
  • Köşe Yazıları
  • Kısa Dalga Bülten
  • Özel Haber
  • Konuk Yazar
  • Podcast
  • Gündem
  • Ekonomi
  • Dünya
  • Teknoloji
  • Kısa Dalga Tv
  • Yaşam
  • Söyleşi
  • Politika
  • Sağlık
  • Otomobil
  • Araştırma
  • Magazin
  • Kadın
  • Kültür Sanat
  • Spor
☰
  • Anasayfa
  • Gündem

Hatay'da 233 yıllık türbenin yarısı deprem yıkıldı

Osmanlı İmparatorluğu döneminde Adana ve Halep'te valilik yapan Gazi Abdurrahman Paşa'nın Hatay'ın Belen ilçesindeki türbesi, Kahramanmaraş merkezli depremlerde zarar gördü.

11 Mart 2023 Cumartesi 13:36
15

Kahramanmaraş merkezli depremlerden etkilenen 11 ilde on binlerce ev yıkıldı ve hasar gördü. 46 binden fazla kişinin öldüğü depremlerden etkilenen şehirlerde enkaz kaldırma çalışmaları da sürüyor. Deprem nedeniyle şehirlerdeki birçok tarihi yapı da zarar gördü. Zarar gören tescilli yapılar Kültür ve Turizm Bakanlığı tarafından restore edilecek.

25

Osmanlı Bahriyesi Kara Ordular Komutanlığı, Adana ve Halep valisi olarak görev yapan Gazi Abdurrahman Paşa’nın 1790 yılında Belen'de öldükten sonra mezarının bulunduğu alana yapılan türbe de depremde ağır hasar gördü.

35

Merdivenlerle inilebilen ve etrafından sular akan türbeyi ayakta tutan 4 kolonundan biri yıkıldı.

45

Yıkılan betonlar türbenin etrafındaki diğer mezar alanlarına da zarar verdi.

55

Kubbesinin bir bölümü zarar gören yapıya inen merdivenin hasar alması nedeniyle türbeye girilemiyor. (DHA)

Gündem Haberleri

Daha fazla haber:
© 2022

Kısa Dalga


‧ Anasayfa ‧ İletişim