İmamoğlu'na ‘eski başkanlar’dan destek ziyareti: Milyar kez güçlendim, güç verebilen kimliklersiniz

Aralarında Hikmet Çetin ve Hüsamettin Cindoruk ve Altan Öymen gibi isimlerin de bulunduğu eski eski meclis başkanları, belediye başkanları, milletvekillerinin bulunduğu 100'e yakın isim, İmamoğlu'na Saraçhane'de destek ziyaretinde bulundu. İmamoğlu ziyarette “Milyon kez güçlendim, milyar kez güçlendim. Çünkü güç verebilen kimliklersiniz" dedi.

Hikmet Çetin, Hüsamettin Cindoruk, Altan Öymen, Murat Karayaçın gibi isimlerin de aralarında bulunduğu 100’e yakın eski Meclis başkanları, belediye başkanları ve milletvekilleri, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu’nu Saraçhane’de ziyaret etti. İmamoğlu ziyaret sırasındaki konuşmasında, “Milyon kez güçlendim, milyar kez güçlendim. Çünkü güç verebilen kimliklersiniz" ifadelerini kullandı.

Destek programı, Anavatan Partisi eski Genel Başkanı Nesrin Nas moderatörlüğünde başladı. İsimler, İmamoğlu'na destek mesajlarını vererek, birlik çağrısında bulundu. Destek mesajlarının ardından meclis salonunda açıklamalarda bulunan İmamoğlu şunları söyledi:

"Bol sıfırlı bir çarpanı oldu benim için bugünkü buluşma. Milyon kez güçlendim, milyar kez güçlendim. Çünkü güç verebilen kimliklersiniz. Geçmişte sizde umut bulmuş, umut görmüş ve umudu sizlerle beraber yaşamış Türkiye'de milyonlarca insanımız var. Sizin elinizi sıkmaktan onur duymuş, size güven duymuş, oy vermiş insanlar var ve gerçekten sizin bu anlamda topluma bugün verdiğiniz ve yarınlarda vereceğiniz her mesaj çok kıymetli. Sizin sahaya vereceğiniz o umut dolu cümleler gayret verilmesi gereken alanları göstermeniz, buluşmaları teşvik etmemiz önemli. Şunu ifade etmek isterim. Bugün burada benim şahsımda vücut bulan bir demokrasi mücadelesine katkı verdiğinizi biliyorum. Bu Ekrem İmamoğlu'nun şahsına bir destek değildir. Bu aslında Türkiye'nin demokrasine verilmiş destektir."

Ziyarette ortak bildiri

Programda, grup adına ortak bildiriyi de CHP'li eski milletvekili Süleyman Çelebi, okudu. Çelebi'nin okuduğu bildiride, şu ifadelere yer verildi:

“Cumhuriyet tarihimizin en hayati seçimlerine giderken demokratik iradenize sahip çıkmak, korku ve öfkeyle kutuplaştırılan insanlarımıza milli irade gasbını hayır denilmesinin önemini hatırlatmak için Saraçhane'de bir aradayız. Bu kritik dönemeçte anayasal düzenin yok sayılmasını, demokratik, laik ve sosyal bir hukuk devleti olan Türkiye Cumhuriyeti'nde hukukun siyasallaştırılmasını, yargı bağımsızlığının yok edilmesini, demokrasimiz ve hukuk devletimiz için son derece sakıncalı ve kabul edilemez buluyoruz. Bu vesileyle milletin demokratik iradesini sakatlamaya, seçimle gelmiş belediye başkanının idari veya cezai yaptırımlarla engellemeye veya yasaklamaya kalkışacak, onların karşısında kararlılıkla durduğumuzu Sayın İmamoğlu ile dayanışma desteklerinizi ilan ederiz.” (DHA)

Gündem Haberleri