Para piyasaları uzmanı İslam Memiş, YouTube sayfasından yaptığı açıklamada, elinde euro ve dolar bulunduranlara önerilerde bulundu. Memiş, şunları söyledi:
"Bu hafta artık önemli bir haber akışı yok. İştahsız bir haftayı küresel piyasalarda tamamlayacağız.
Euro tarafında şu sorular çok geliyor: 'Elimde euro var bununla parite üzerinden altın alayım mı?' Bu sorunun cevabını evet olarak veriyorum. Özellikle 3 hafta önce biz elimizdeki euro'yu parite 1.08 seviyesindeyken çok beklettiği için bizi ona altın satın almıştık."
"Şimdi aynı fırsat ve aynı pozisyon rakamların geldiği noktada elinde euro olanlar için geçerli. Euro dolar paritesi 1.0847 yani yarım puan daha yüksek bizim sattığımız seviyelerden ama ons altın 2370 dolar seviyesinde. O yarım puanlık artış ve onstaki yükseliş birbirini karşılıyor. O hesapta gene karlı çıkılabilir. Yine elinde dolar ve euro olan arkadaşlarımızın bu işlemi kesinlikle parite üzerinden yapması gerekiyor."
"Diyelim ki elimde dolar ve euro var. Ben bunu nasıl altına çevireceğim. Öncelikle bunu TL'ye çevirip altın ya da gümüş almayacağım bu işlemi parite üzerinden gerçekleştireceğim. Nasıl mı? Şu anda 1 kilogram altın almak için -elinizdeki miktarı ona göre hesaplayın- 77.280 dolar vermem gerekiyor. Yine bu işlemi euro ile gerçekleştirmek isteyen arkadaşlarımız 71.430 euro veriyorlar."
"Dolar ve euro'yu altına ya da gümüşe çevirme işlemini bunun üzerinden yapacaksınız. Paranızı Türk Lirası'na çevirip gram altın ya da gram gümüş alırsanız kaybedersiniz. Gümüşün de dolarla değeri şu anda 920 dolar. Yani bir kilogram gümüş 920 dolara denk geliyor. Bunu da bu işlem üzerinden bu parite üzerinden gerçekleştirebilirsiniz."
"Elinize yeni dolar geçmiştir, euro geçmiştir. Altın fiyatları bu kadar geriledi, gümüş fiyatları düştü. 'Nasıl yapsam?' diyenler ya da yurt dışında çalışıp geliri döviz olanlar bu düşüşlerden parite kanalını kullanarak faydalanabilirler. Altında ilk destek seviyesi kırıldığı için şimdi ikinci destek seviyesine odaklanacağız. Satışlar bir iki hafta daha baskılanmaya devam edebilir. Bu baskılanma ve bu düşüşler kalıcı değil." (Haber Merkezi)