Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, 6'lı masanın amacının seçime girerken belli konularda ittifak etmiş olmak ve süratle bu sistemi değiştirmek olduğunu belirtip, "Sistem değiştikten sonra her parti kendi politikalarına eksiksiz uygulama yoluna da gidecektir. Ancak seçim öncesinde de olsa bir koalisyon oluşturuyorsa, asgari müşterekte birleşmek mecburiyetindeyiz" dedi.
Saadet Partisi Genel Başkanı Temel Karamollaoğlu, İzmir'de temaslarda bulundu.
Ekonomi, dış ticaret, iç ticaret, dış politika, eğitim ve sağlık gibi birçok alanda problemlerin bulunduğunu belirten Karamollaoğlu, özellikle adaletin önemini vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:
BİRİNCİ SORUN ADALET
"Şu an ülkemizdeki birinci sorun adalet. O çözülürse diğerleri peşinden gelir. Ekonomik problemlerde ipin ucu kaçtı, yolsuzluk durmadan ekonomi düzelmeyecek. Ülke meselelerini konuşalım. Seçime girerken belli konularda ittifak etmiş olalım. Süratle de bu sistemi değiştirelim. Sistem değiştikten sonra her parti kendi politikalarına eksiksiz uygulama yoluna da gidecektir. Ama bugünün şartlarında orta yolda buluşmak gerekmektedir. Her siyasi partinin dış politikada da eğitimde de her konuda politikaları vardır. Ancak seçim öncesinde de olsa bir koalisyon oluşturuyorsa asgari müşterekte birleşmek mecburiyetindeyiz.
BAŞKANLIK SİSTEMİNE KARŞIYIZ
Kimseyi dinlemeyen, tek başına karar veren, Meclis'e karşı sorumlu olmayan bir başkanlık sistemine karşıyız. Ama Cumhurbaşkanlığı sistemi daha hızlı karar verebilmek için meseleleri daha farklı yürütebilmek için ama Meclis tarafından da denetlenebilmek üzere inşa edilirse faydalı olur. Amerika'da bunun sistemi var.
ERDOĞAN'I TAKİP EDEN KADRO TERK ETTİ
Sayın Cumhurbaşkanı ne istişare ediyor ne de kimseyi dinliyor. Yola çıkarken, 4 arkadaşıyla yola çıktı. Ne Bülent Arınç, ne Abdüllatif Şener hiçbiri yanında yok. Kendisini, tümüyle takip eden kadro da terk etti. Babacan ve Davutoğlu da boşuna yanından ayrılmadı. Yıllarca beraber çalıştılar. Ama bir noktaya geldi, 'Artık beraber yürüyemeyiz' dediler.
HDP DİYE BİR PARTİ VAR MI, VAR
HDP gündemimize hiç gelmez. HDP meselesi değil, hiç konuşmuyoruz. Şu anda gündemimizde yok ama HDP diye parti var mı? Var. Yüzde 10'un üzerinde oyu var mı? Var. Seçimlerde bunun etkisi olacak mı? Mutlaka etkisi olacak. Partilerin onunla ilgili, onlarla bir irtibatı olabilir. Ama bu 6'lı masanın bu meseleyle ilgilendiği manasına, 6'lı masanın ortağı olduğu manasına hiç gelmez. Hiçbir zaman olmadı. Bunu özellikle gündeme getirmek istiyorlar.
HDP'nin oylarının özellikle seçmeninin aklıselimle oy kullanması gerektiğine inanıyorum. Çünkü onlar bizim vatandaşımız, beraber oturuyoruz, beraber kalkıyoruz. HDP Milletvekili Meclis'te var mı? Var. Her ilde var mı? Birçok ilde var. Biz bunları yok sayamayız. HDP, 6'lı masanın bir parçası değil.
SEÇİM ÖNCESİ YÖNETİM İTTİFAKI
Seçime giderken aslında ben seçimlerden önce bir koalisyon görüşmesinin olamayacağını her zaman söylüyordum ama işler, şartlar değişti. Şimdiden bir yönetim ittifakı oluşturulmazsa yarın seçimlerden sonra bunu oluşturmak zaman alır veya mümkün olmaz. O halde biz bir araya gelelim, ülke meselelerini görüşelim, seçime belli konularda ittifak etmiş olarak gidelim, süratle bu sistemi değiştirelim. (DHA)