Karadeniz müziğinin önemli temsilcisi, “Şair ceketli çocuk” Kazım Koyuncu, 18 yıl önce bugün 33 yaşında yaşamını yitirdi. Koyuncu'nun sevenleri, ölüm yıl dönümünde doğduğu, büyüdüğü köy olan, Lazca adıyla Pançol'daki mezarı başında andı.
Anma törenine; yakınları, Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi, Fındıklı Belediye Başkanı Ercüment Şahin Çervatoğlu, CHP Milletvekili Tahsin Ocaklı, Karadeniz'in birçok kentinden gelen sevenleri katıldı. Fındıklı Belediyesi Kadın Korosu ile Borkça Belediyesi Kadın Korosu, Koyuncu'yu mezarı başında eserlerini seslendirerek andı.
Hopa Belediye Başkanı Taner Ekmekçi " Kazım Koyuncu yöremizin çıkarmış olduğu, uluslar arası platformlarda kabul görmüş ve birçok ülkede hala eserleri seslenmektedir ve yöremizde Kazım Koyuncu ile birlikte birçok sanatçının çıkmasına neden olmuş ve öncülük yapmıştır. Bu anlamda kendisini burada saygı ve sevgiyle anıyorum" dedi.
Fındıklı Belediye Başkanı Çervatoğlu da Koyuncu’nun mezarı başında şunları söyledi:
“ Kazım bir şeyi ortaya çıkardı, unutmuş olduğumuz devrimci ruhumuzu, 12 Eylül faşizminde yenildiğimiz, yenik düştüğümüz o devrimci ruhu ortaya çıkardı. Nesi ile? Gitarının teliyle, sözüyle, duruşuyla, her şeyiyle bize… Sadece müzik yapmadı, aslında devrimciliği tekrar hatırlattı Kazım bize. Onun için Kazım sıradan bir insan, bir müzisyen değil bizim için. Buraya gelip günah çıkardığımız bir yer de değil. Evet 18 yıl olmuş. Doğan çocuk 18 yaşında, Kazım ile büyüyor. Böyle bir Kazım.” (ANKA)