Kediyi pitbulla öldürten şüpheliye 6 ay boyunca hayvan içerikli kitap okuma cezası

Suç tarihinde 17 yaşında olan Ş.A, 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Hükmün açıklanması geri bırakıldı.

Venzeciler Metro Durağı'nın sembolü olan "Patates" isimli kediye, geçen yıl pitbull cinsi köpek saldırtarak ölmesine neden olan çocuk şüpheli Ş.A., 6 ay 20 gün hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verirken, Ş.A.'ya 6 ay süre ile her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu bir kitabı okumasına karar verdi.

İstanbul 1. Çocuk Mahkemesi'nde görülen duruşmaya suç tarihinde 17 yaşında olan Ş.A. katıldı.

Duruşmaya taraf avukatları ile Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı da katıldı.

Duruşmada söz verilen Hayvan Hakları ve Etiği Derneği avukatı, "Hiçbir köpeğin doğuştan ırkı ne olursa olsun, kendiliğinden saldırgan davranışlarda bulunacağı konusunda hiçbir bilimsel görüş yoktur. Dosyada 2 mağdur hayvan olduğu görüşünü destekleyen bir karar talep ediyoruz. Suça sürüklenen çocuğun köpeğin saldırgan olduğu yönündeki beyanlarının dikkate alınmamasını talep ederiz" dedi.

Kararını açıklayan mahkeme, Ş.A.'nın Hayvanları Koruma Kanunu çerçevesinde "bir ev hayvanını öldürme" suçundan 1 yıl hapis ile cezalandırılmasına karar verdi.

Ş.A.'nın yaşının küçük olması ve takdir indirimin ardından ceza 6 ay 20 gün hapse düştü ve hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına karar verildi.

Mahkeme, Ş.A.'nın 3 yıl süre ile denetim süresine tabi tutulması ve 6 ay süre ile her ay hayvan hakları, hayvanların korunması ve sevilmesi konulu denetimli serbestliğin verdiği bir kitabı okumasına karar verildi.

İddianameden

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından hazırlanan iddianamede, Ş.A. hakkında Hayvanları Koruma Kanunu kapsamında yaş küçüklüğü de dikkate alınarak 4 aydan 2 yıl 8 aya kadar hapis cezası ile cezalandırılmasını istemişti. (DHA)

Gündem Haberleri