Kulis: Erdoğan, Özgür Özel'e sordu: Tayfun Kahraman kimdi?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Özel'le yaptığı görüymede Gezi davası da gündeme geldi. Kulislere göre Erdoğan “Tayfun Kahraman kimdi?” diye sordu.

Kısa Dalga - Yerel seçim sonrası siyasette başlayan normalleşme sürecinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan 18 yıl sonra CHP Genel Merkezi’ni ziyaret edip, partinin Genel Başkanı Özgür Özel'e görüşmüştü.

Yaklaşık 1.5 saat süren görüşmede ekonomiden hukuki sorunlara birçok konu ele alındı. Gazete Duvar'ın kulis haberine göre CHP Genel Başkanı Özel yargı başlığında AİHM ve AYM kararlarının uygulanmamasının yarattığı tahribatı anlattı, Gezi davası ve bu davadan hüküm giyen Osman Kavala'dan, Tayfun Kahraman’dan bahsetti. Erdoğan Özel’in bu konulardaki açıklamalarını yorum yapmadan dinledi, sadece bahsedilen isimler üzerine, “Tayfun Kahraman kimdi?” diye sorduğu belirtildi.

Büyük koalisyon tepkisi

Kulislere göre normalleşme süreci için AKP-CHP arasında “büyük koalisyon” kurulabileceği yorumu yapanlar oldu. CHP içinde ittifak iddiaları için CHP’den de “3-5 bakanlık için bu yıkıma ortak olmayız” deniliyor.

Ne olmuştu?

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın CHP lideri Özel'e görüşmesinden sonra MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "AK Parti ile CHP arasında geniş tabanlı bir ittifakın vücuda gelmesi MHP’nin samimi dileği ve temennisidir” demişti.

Özel ise "Sayın Bahçeli şöyle bir kolaycılık yapmasın. Memleketi bu hale kadar getirip suç ortağını bize doğru itmesin. Bu sorunları ya çözsünler ya bıraksınlar biz çözeriz” demişti. (Haber Merkezi)

Gündem Haberleri