Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın, Boğaziçi Üniversitesi'ne rektör olarak atadığı Prof. Dr. Melih Bulu, daha önce vakıf üniversitelerinde çalıştığı için devlet memuru olmasından dolayı rektörlüğünün yasal zemine oturtulması için bir "memuriyet görevi arandığı" ve bu amaçla devlet üniversitesi olan Medeniyet Üniversitesi’nde Bulu’nun akademik özellikleriyle birebir örtüşen bir ilan verildiği öne sürüldü.
Bianet’ten Dilek Şen’in haberine göre, daha önce İstanbul Ticaret, Şehir, İstinye ve Haliç Üniversiteleri gibi vakıf üniversitelerinde çalışan Bulu'nun, eskiden ders verdiği Boğaziçi Üniversitesi'nde kadrosu hiç olmadı. Atandığı günden bu yana tüm yurtta farklı türden protestolarla karşılaşan Melih Bulu'nun memur olması için nasıl bir yol bulunacağı Güney Kampüs'te tartışılıyor.
Bulu'nun İstanbul Medeniyet Üniversitesi'nde 28 Şubat'ta açılan bir kişilik profesörlük kadrosuna yerleşeceği ve hatta bu kadronun doğrudan onun için açıldığı iddiası Boğaziçi'nin gündeminde.
Her ne kadar Yükseköğretim Kurulu (YÖK) "Kadroya gerek yok" dese de Boğaziçi Üniversitesi'nin Senato kararları, Bulu'nun profesör ve ardından rektör olması için belirli kriterler öngörüyor.
Bu kadroya ilişkin ilan, 2010 yılında kurulan ve bir "devlet" üniversitesi olan Medeniyet Üniversitesi'nin Personel Daire Başkanlığı web sitesinde yer alıyor.
Bulu'nun uzmanlık alanıyla neredeyse birebir örtüşen bu başvuruda "aranan profesörün aranan nitelikleri" ise şöyle belirtiliyor: "Yönetim ve organizasyon alanında doçent olup, inovasyon ve rekabet alanında bilimsel çalışmaları olmak. Yükseköğretim Kurumunda Stratejik Yönetim ve Oyun Teorisi derslerini vermiş olmak."
Medeniyet Üniversitesi, 21 Temmuz 2010'da 27648 Sayılı Resmi Gazetede yayımlanan 6005 Kanun ile kuruldu. Anadolu yakasındaki üniversitenin; 10 fakültesi, iki yüksekokulu ve bir enstitüsü ve 14 uygulama ve araştırma merkezi var. Ayrıca, üniversitede, beş ofis ve sekiz koordinatörlük bulunuyor.