Memleketten işsizlik manzaraları: 406 kadroya 81 bin başvuru

CHP Adıyaman Milletvekili Abdurrahman Tutdere, Adıyaman ve Şanlıurfa’da açılan 406 kadroya 81 binden fazla kişinin başvuru yaptığını duyurdu.

TÜİK, bugünkü açıklamasında işsizliğin ekim ayında yüzde 10,2 seviyesinde olduğunu belirtmişti. CHP'li Tutdere, TÜİK’in verilerinin güvenilir olmadığını, saha ve gerçeklikle örtüşmediğini ifade etti.

CHP'li vekil, verilerin doğru olmadığının, Adıyaman ve Şanlıurfa’da İŞKUR başvuran kişilerin sayısıyla açıkça ortaya çıktığını savundu.

Tutdere şöyle devam etti: "Adıyaman’da ve Şanlıurfa’da 230 kişilik temizlik işi kadrosuna 72 bin 853 genç işsiz kardeşimiz müracaatta bulundu. Yine 176 kişilik güvenlik işi kadrosuna 8 bin 372 işsiz kardeşimiz müracaatta bulundu. Sadece bu iki şehirdeki veri bile TÜİK’in açıklamış olduğu işsizlik verilerinin doğru olmadığını sahadaki oranın çok daha yukarılarda olduğunu açıkça ortaya koymaktadır.”

Tutdere, 82 bin kişiden 13 bininin üniversite mezunu olduğuna dikkat çekerek, “Sağlık Bakanlığı’nın Adıyaman ve Şanlıurfa’da İŞKUR aracılığıyla yapacağı sınırlı sayıdaki temizlik ve güvenlik görevlisi kadrolarına başvuru yapanların neredeyse 13 bini üniversite mezunu" dedi. (ANKA)

Gündem Haberleri